Rabarber appel compote met vanille en framboos
Rabarber appel compote met vanille en framboos is klassiek lekker! De appels geven de compote een net wat frissere en zoete smaak, de rabarber zorgt voor dat typische zoet met een zuurtje, de vanille en framboos maken de compote zacht van smaak.
Gisteren had ik alweer mijn tweede oogst rabarber in @henkspluktuin. Verzoek thuis was om van deze oogst de klassieke compote met appel, vanille en framboos te maken. Lekker in de yoghurt als ontbijt of in de vla als toetje of …. wat vind jij lekker?
Oude oogst (de appels moeten op) en nieuwe oogst (de rabarber kwam vers uit Henks pluktuin) ontmoeten elkaar in deze compote. In dit recept meng je de rabarber en appel met wat citroen, honing, vanille en een paar frambozen. Die frambozen mogen nu, buiten het seizoen, gewoon uit de vriezer komen. Beter dan ze van ver halen. Frambozen maken rabarber net wat zachter en zoeter.
Appel Rabarber compote met vanille en framboos
Ingrediënten
- 300 gram rabarber 5 a 6 stengels
- 2 appels
- 6 diepvriesframbozen
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel vanille extract/poeder of zakje vanillesuiker
Instructies
- Was en snijdt de rabarber in stukjes.
- Schil de appels, verwijder de kroos en snijdt de appels in blokjes.
- Doe de rabarber, appel, honing, citroen, honing en vanille in een steelpan.
- Roer alles even door elkaar in de pan en laat 10-15 minuten zachtjes sudderen totdat de rabarber stuk is en de appelstukjes nog heel, maar wel zacht.
- Doe de rabarber in een afsluitbare steriele pot.
- De compote wordt nog iets dikker als die afkoelt.
Serveertips
- Deze compote is heerlijk in de yoghurt, vla, bij ijs of om zo puur te eten.