Tomatensaus basisrecept
Een lekkere en gezonde tomatensaus maak je het beste zelf. In deze blog een eenvoudig recept voor een tomatensaus met wortel, prei en Italiaanse kruiden en een vleugje chili plus kaneel.
Een lekkere en gezonde tomatensaus maak je het beste zelf. In deze blog een eenvoudig recept voor een tomatensaus met wortel, prei en Italiaanse kruiden en een vleugje chili plus kaneel.
Voor de liefhebber hierbij een snel en makkelijk Aziatisch recept met noedels (mihoen), paksoi, taugé, curry, coconut aminos, gember en rode peper.
De soep is heerlijk, verrassend anders. Mijn dochter zegt meteen: “Oh dit is Zuid-Aziatisch.” Ze heeft gelijk. De kokosmelk, de rode peper en de garam massala geven een Zuid-Aziatische smaak of eigenlijk nog meer de smaak van de Indiase keuken.
Gegrilde paksoy met madeira-saus. Met de madeira saus kun je bijna alle groenten lekker maken. Helemaal een frisse en knapperige paksoy.
Recept voor een heerlijke vegan bietenburger. Met een korstje van buiten en sappig van binnen.
Recept voor een pittige boerenkoolburger met zongedroogde tomaatjes.
Recept voor zalm uit de oven met een marinade van tijm. Met dit recept wordt de zalm extra zacht van smaak. Zalm bevat veel omega3, een onverzadigd vet dat helpt om je beter te kunnen concentreren.
Wat doe jij met restjes groente? Vandaag heb ik stukje prei, paprika, bataat en een stukje aubergine bij de Chili Con Carne gedaan. Chili Con Carne kun je leuk serveren met een wrap of tortilla. Extra lekker met wat volle yoghurt en sla of een quacamole.
Altijd vlees is niet nodig en Chili kan je juist ook heel goed vegetarisch koken. Met dit recept mis je het vlees niet. De verschillende groenten zorgen voor een afwisseling in smaak en de kruiden geven een pittige Mexicaanse smaak.
Mungboon is een eiwitrijke voedzame boon, die ook nog eens helpt om te ontgiften. Ik gebruik deze boon steeds vaker. Dan wel ontkiemd als taugé, heerlijk als garnering, in een Ayurvedische soep of als bijgerecht.
Broodje durum met kip maak je toch zelf! Ik hoor op de radio alweer reclame voor turkse wereldgerechten met een pakje. Zelf kruiden is lekkerder, puurder en gezonder en ook nog eens goedkoper! Bereiden kost evenveel tijd.