Mexicaanse taco’s gevuld met gehakt en snijbonen
Deze Mexicaanse taco’s gevuld met gehakt en snijbonen zijn lekker, smeuïg, gezond en simpel te maken. Gevulde taco’s is zo’n super gerecht waar je eindeloos mee kan variëren met wat je in huis hebt of zin in hebt.
Dit keer met een recept van Mexicaanse taco’s met gehakt en snijbonen.
Extra lekker om deze taco’s te serveren met zelfgemaakte quacamole of knoflook yoghurt saus.
Chili kruidenmix zelf maken
Mexicaanse taco’s met zelfgemaakte Chili kruidenmix, want koken zonder pakjes en zakjes is misschien minder moeilijk dan je denkt. Klik hier voor het recept om zelf de chili kruidenmix te maken. Varieer er gerust naar eigen smaak mee. Wij kozen voor wat verse oregano uit de tuin erbij.
Mexicaanse taco’s gevuld met gehakt en snijbonen
Ingrediënten
- 300 gram gehakt biologisch
- 2 eetlepels chili kruidenmix Klik hier voor het recept om zelf de chili kruidenmix te maken.
- 150 gram maïs
- 500 gram snijbonen
- 1 paprika gewassen, zaden verwijderd en en in stukken gesneden
- 10 cm prei gewassen en fijngesneden
- 2 eetlepels zure room of Griekse yoghurt
- 12 taco schelpen
- olijfolie om in te bakken.
- quacamole van 1 avacodo recept quacamole
- 1 bakje yoghurt knoflooksaus recept knoflook yoghurt saus
Instructies
- Snijd het harde stukje van de snijboon en het puntje aan de andere kant eraf. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm.
- Kook de snijbonen zonder deksel in ca 6 min beetgaar. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.
- Verwarm de taco's volgens de instructie op de verpakking.
- Meng het gehakt met de helft van de chili kruidenmix.
- Bak het gehakt rul in wat olijfolie.
- Voeg de paprika en prei toe en de andere eetlepel chili kruidenmix en laat ca tien minuten bakken.
- Voeg de mais en snijbonen toe en laat nog 5 minuten opstaan.
- Voeg 2 eetlepels zure room of Griekse yoghurt door en meng goed door.
- Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat verse kruiden uit de tuin, wat extra chilipeper etc..
- Vul de taco's met de gehakt vulling met snijbonen.
- Serveer met quacamole of knoflook yoghurtsaus.
Ook lekker en gezond
Geitenkaassalade met cranberrycompote
Recept geitenkaassalade met honing en cranberrycompote. De combinatie van cranberrycompote met de ro...
Zalmsalade met granaatappel en tijm
Zalmsalade met granaatappel en een tijm-citroen yoghurtdressing. Heerlijk als lunch met geroosterd b...
Herfstsalade met aardperen
Recept voor een prachtige herfstsalade van aardperen, peer, blauwe druiven en walnoten met een sinaa...
Aspergesoep met lente-ui
Wist je dat je van het kooknat van de asperges en de schillen een fantastische gebonden aspergesoep...
Snijbiet salade met kruisbessen en zachte geitenkaas
Salade van snijbiet met kruisbessen, verse zachte geitenkaas en zwarte bessenjam. De snijbiet en kru...