Snelle ingelegde (Pickled) rode ui
Recept om op een snelle manier rode uien in te leggen (pickled red onion). Het geeft je gerechten zowel een pittige als een zoete smaak en is knapperig. Het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas en vast nog veel meer. Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig.
Probeer de pickled red onions eens bij de gepofte aardappel.
Snelle ingelegde rode uien (pickled red onion)
Ingrediënten
- 2 rode uien middelmaat
- 1 kop water
- ½ kop rode balsamico azijn
- 1 dessertlepel ahorn siroop
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Schil de rode uien.
- Snipper de rode uien niet al te fijn.
- Doe de overige ingrediënten in een kleine (steel)pan en breng net niet aan de kook (ca 80-90 graden).
- Doe de uien in een schone pot.
- Giet het verwarmde mengsel eroverheen. Sluit de pot goed af.
- Laat een uur rusten op een koele donkere plek.
- Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas. Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig.
Ook lekker en gezond
Bietenhummus met garam masala
Bietenhummus met garam masala, zwarte knoflook, zwart sesamzaad en hennepzaad. Lekker als dip bij de...
Geroosterde aubergine dip met tahin
Dit is een heerlijke geroosterde aubergine dip voor als je eens wat anders op je brood wilt of lekke...
Kip-kerrie salade
Kip-kerrie, bijna voor iedereen een bekende combinatie. Wil je een gezonde kip-kerrie salade maken p...
Pesto, 3 keer net wat anders!
Pesto is het meest bekend gemaakt van basilicum, maar wist je dat je van zevenblad ook heerlijke pes...
Zwarte bessenjam met appel
Zwarte bessenjam met appel. Persoonlijk vind ik de zwarte bes puur te sterk van smaak, maar verwerkt...