Koken met Gabie

Japanse sesamdressing

Japanse sesamdressing

in Dips & Spreads, Recepten 9 oktober 2022

Japanse sesamdressing (goma doresshingu) maak je zelf met dit eenvoudige recept. Lekkerder en gezonder dan kant en klaar uit een fles.

Lekker bij sushi, poke bowl, gepofte zoete aardappel.

Dit recept is soja- en glutenvrij en vegetarisch. Je gebruikt vega mayonaise in plaats van gewone mayonaise en vervangt sojasaus door Coconut Aminos.

Wat is Coconut Aminos?

Cocunut aminos is een alternatief voor sojasaus. Het is gemaakt van kokosbloesemsap. Het sap wordt geperst uit de kokosbloesem en niet verhit. Het sap wordt op smaak gebracht met wat zeezout en daarna gerijpt. De saus is glutenvrij, vrij van soja en bevat minder zout. Het bevat aminozuren, vitamines en mineralen. Een gezonde keuze en erg lekker. 

Japanse sesamdressing (vegetarisch en soja en glutenvrij)

Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels vega mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap of rijst wijnazijn
  • 2 eetlepels coconut aminos
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 2 theelepels sesamzaadolie
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
  • Doe de dressing eventueel over in een schenkkannetje.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept