Chocoladetaart met cream cheese frosting
Chocoladetaart in 3 lagen met een heerlijke cream cheese frosting tussen de lagen. Met een topping passend bij de gelegenheid zoals een verjaardag, sinterklaas, kerst of een andere feestelijke bijeenkomst.
Het recept is geïnspireerd op de red velvet taart van Laura’s bakery. De rode kleur vinden wij niet nodig en na jaren is het recept iets veranderd in onze keuken. Je maakt deze chocoladetaart met karnemelk en dat zorgt voor een net wat mooiere cake structuur passend bij de chocolade.
Laura bakt 3 lage aparte cakes. Ik heb een kleine hoge vorm en bak de cake als 1 grote hoge cake, die ik in drie lagen snijd. Dat betekent dat de cake langer in de oven gaat om ook van binnen goed gaar te worden.
Chocoladetaart
Chocoladetaart in 3 lagen met een heerlijke frosting tussen de lagen. Met een topping passend bij de gelegenheid of het voor een verjaardag, sinterklaas kerst of een feestelijke bijeenkomst is.Het recept is geïnspireerd op de red velvet taart van Laura's bakery. De rode kleur vinden wij niet nodig en na jaren is het recept iets veranderd in onze keuken. Je maakt deze chocoladetaart met karnemelk en dat zorgt voor een net wat mooiere cake structuur passend bij de chocolade.Laura bakt 3 lage aparte cakes. Ik heb een kleine hoge vorm en bak de cake als 1 grote hoge cake, die ik in drie lagen snijd. Dat betekent dat de cake langer in de oven gaat om ook van binnen goed gaar te worden.
oventijd 1 uur uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Porties 12 stukken
Ingrediënten
cake
- 150 gram roomboter
- 315 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 60 gram cacaopoeder ongezoet
- 2 tl vanille
- 315 ml karnemelk
- 3 tl citroensap
- 375 gram tarwebloem of speltbloem rijst minder goed
- snuf zout
- 10 gram bakpoeder
cream cheese frosting
- 250 gram mascarpone
- 100 gram zachte roomboter
- 100 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
topping
- 1 reep pure chocolade
- taart decoratie zoals kokejes, snoep, fruit , sprinkles, hagelslag, vlokken.. leef je uit!
Instructies
- Laat de roomboter en de eieren op kamertemperatuur komen
- Klop de roomboter boter en de basterdsuiker met de vanille romig
- Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Maak een papje van de cacaopoeder en een deel van de karnemelk.
- Mix het cacao papje door het botermengsel. Roer met een garde in een kom de bloem, bakpoeder en zout los.
- Voeg het citroensap toe aan de rest van de karnemelk.
- Mix het bloemmengsel en de karnemelk afwisselend door het beslag.
- Doe bakpapier op de bodem van je hoge cakevorm. Bestrijk de randen in met wat roomboter en strooi er wat bloem overheen.
- Doe het beslag in de hoge cakevorm. Bak de chocoladecake in ongeveer 50-60 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar. De cake is gaar als die terugveert wanneer je er zachtjes op drukt of wanneer een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, stort deze daarna op een rooster en laat deze hier volledig afkoelen.
Cream cheese frosting
- Klop de de mascarpone met de roomboter, poedersuiker en vanille extract romig
Taart opbouwen
- Snijd de cake in drie lagen.
- Smeer de bovenkant van de onderste laag dik in met de cream cheese frosting.
- Leg de tweede laag cake erbovenop.
- Smeer weer de bovenkant in met de rest van de cream cheese frosting.
- Leg de bovenste laar erbovenop.
Topping
- Smelt de pure chocolade au bain marie. Doe daarvoor de chocolade in stukjes in een kleine steelpan, die je in een ruime pan met water hangt en warm maakt.
- Giet de gesmolten chocolade over de taart en smeer de zijkanten in.
- Versier zolang de chocolade nog zacht is met wat jij leuk en lekker vindt zoals taartdecoratie, koekjes, vlokken, vers fruit.
Trefwoord Botercrême, Chocaladetaart, Frosting, Laagjestaart