Bietenhummus met garam masala
Bietenhummus met garam masala, zwarte knoflook, zwart sesamzaad en hennepzaad. In plaats van de traditionele kikkererwten zijn groene kidneybonen gebruikt. Lekker als dip bij de borrel of als broodbeleg.
Flageolets ofwel groene kidneybonen
Flageolets zijn ook wel bekend onder de naam groene kidneybonen. De smaak is verfijnd en het is waarschijnlijk daarom dat je ze veel aantreft in de Franse keuken. (bron: Gezondheidsnet)
Bietenhummus met garam masala
Bietenhummus met garam masala, zwarte knoflook, zwart sesamzaad en hennepzaad. Lekker als dip bij de borrel of als broodbeleg.
Benodigde materialen
- 1 Keukenmachine
Ingrediënten
- 4 gekookte bietjes
- 200 gram flageolets/groene kidneybonen
- 1 eetlepel garam masala kruidenmix
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 2 tenen zwarte knoflook
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- 1 eetlepel hennepzaadjes
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 dessertlepel sesamolie
- 2 theelepel suiker
- 2 theelepel balsamico
- 1 dessertlepel citroensap
- peper en zout
Instructies
- Snijd de gekookte bieten in stukjes. Zet een beetje van de zaadjes apart voor de garnering.
- Doe daarna alle overige ingrediënten in de keukenmachine. Mix tot een mooie pasta.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met de apart gehouden zwarte sesamzaadjes en hennepzaadjes.
- Lekker als dip bij de borrel of als broodbeleg.
Notities
Meer inspiratie nodig voor gezond broodbeled of dips voor bij de borrel? Probeer ook eens de aduki bonendip of de pastinaakspread.
Als broodbeleg kun je de bietenhummus prima in een schone jampot bewaren.
Meer inspiratie nodig voor gezond broodbeled of dips voor bij de borrel? Probeer ook eens de aduki bonendip of de pastinaakspread.
Eet smakelijk!