Het is inmiddels volop aspergetijd en we eten ze weer volop. Wist je dat je van het kooknat van de asperges en de schillen een fantastische gebonden aspergesoep kan maken? De soep is heerlijk op smaak gebracht met lente-ui, peterselie en dille .
Tip van oma
Het aspergenat wordt extra lekker als je de schillen meekookt door ze onder de asperges te leggen. Snijd wat achterkanten van de asperges af of kook 2-3 asperges extra voor door de soep.
Bij deze soep smaakt een sneetje brood met kruidenboter, bijvoorbeeld de daslook kruidenboter.
Asperges koken
Met ham en gekookt ei
Asperges, het witte goud. Welke kies jij? Met zalm en gebakken ei, met ham en een gekookt ei of een andere variant. Lees in dit recept hoe je asperges kookt.
Aspergesoep met lente-ui
Als je asperges kookt kun je van het kooknat deze heerlijke gebonden aspergesoep maken. Het aspergenat wordt extra lekker als je de schillen meekookt door ze onder de asperges te leggen. Snij wat achterkanten van de asperges af of kook 2-3 asperges extra voor door de soep.
Smelt de boter en fruit 3/4 van de lente ui in de boter.
Meng de bloem erdoorheen en roer tot een glad mengsel.
Voeg beetje bij beetje het asperge nat toe en roer goed door. Laat de soep steeds even aan de kook komen en voeg dan weer aspergenat toe. Let op: zorg dat je de soep niet te lang kookt dan krijg je een bittere smaak.
Voeg de bouillonpoeder toe en roer goed door de soep.
Voeg als laatste een scheut melk of room toe en breng de soep aan de kook en zet dan meteen het vuur uit.
Voeg de overgebleven lente ui en stukjes asperge toe. Warm nog even door. (Niet meer koken)