🍽️ met zalm en gebakken ei 🍽️ met ham en een gekookt ei 🍽️ een andere variant
Heerlijk met de knoflooksmaak van daslook en bij de zalm een yoghurt dille saus.
Aspergesoep van aspergenat
Wist je dat je van het kooknat van de asperges met de schillen een heerlijke aspergesoep kan maken? Klik hier voor het recept van de aspergesoep met lente-ui.
Met ham en gekookt ei
Met zalm en gebakken ei
De eerste asperges zijn half maart van de koude grond gestoken. Daarmee is het aspergeseizoen voorzichtig begonnen. De prijs is nog hoog en let op dat de meeste asperges nu uit de kas komen.
Nog even en ze zijn er weer volop 😋😋😋
Asperges met ham, zalm en/of ei
Asperges, het witte goud 😋Welke kies jij? Met zalm en gebakken ei, met ham en een gekookt ei of een andere variant.Heerlijk met de knoflooksmaak van daslook en bij de zalm een yoghurt dille saus.
Schil de asperges met een dunschiller. Snijd van boven naar beneden en overlappend, zodat je geen stukjes mist en houd het kopje heel.
Kook de asperges in ruim water met zout ca 10 minuten totdat ze romig zacht zijn. Als je van het kooknat soep wilt maken, kook dan de schillen onder de asperges mee. Klik hier voor het recept van de aspergesoep met lente-ui.
Laat de asperges even staan in het water en ca 5 minuten nagaren. Giet het water af en vang het op als je er aspergesoep van wilt maken.
Serveer naar keuze met: zalm, ham en/of een gekookt ei of gebakken ei.