Maak in een handomdraai met deze appel kaneel mugcake een gezond en feestelijk ontbijt.
De mugcake geeft een beetje een appeltaart gevoel. De cake is ook lekker als tussendoortje en je kan er een leuk dessert van maken.
Het recept is simpel en het resultaat gezond genieten.
Appel kaneel mugcake
Appelkaneel mugcake met Griekse yoghurt voor een feestelijk ontbijtje. De mugcake geeft een beetje een appeltaart gevoel. De cake is ook lekker als tussendoortje en je kan er een leuk dessert van maken.Het recept is simpel en het resultaat gezond genieten.
2eetlepelsvolle (plantaardige) kwark of yoghurt Griekse stijl
Instructies
Klop in een kom het ei los met de yoghurt
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes
Voeg alle ingrediënten toe aan het eimengsel en meng door elkaar
Verdeel het beslag over 2-3 ovenbestendige mokken of ovenschaaltjes. Vet de mok of het ovenschaaltje vooraf even in.
Zet 25 minuten in de oven op 180 C.
Stort de cakes op een bord.
Serveer met 2 eetlepels (plantaardige) kwark of yoghurt Griekse stijl.
Garneer met bijvoorbeeld flakes, nootjes, creusli, rozijnen, vers fruit, gedroogd fruit. Kies net wat je in huis hebt, zin in hebt. Op de foto is gekozen voor bananenchips. Maak het gerecht af door er wat honing overheen te sprenkelen.
Tips
Maak met deze mugcake een heerlijk toetje. Serveer de appel kaneel mugcake warm met een bolletje vanille ijs. Strooi er nog wat extra kaneel overheen of wat kruimels van speculaaskoek.
Maak van de mugcake een gebakje voor in het weekend bij de koffie of thee. Maak een topping van monchou, honing en wat citroensap.