Zomerse Pastasalade met cherry tomaat, snijbiet en basilicum
Lekker nazomeren met deze zomerse pasta salade met slabonen, tomaat, snijbiet, basilicum en jonge kaas. Voor deze salade maak je geen dressing, maar je eet hem met zelfgemaakte druivengelei. In plaats van druivengelei kun je prima zwarte bessenjam gebruiken.
Eten van het seizoen
Slabonen worden in september nog volop geoogst en als we een goede nazomer krijgen dan zijn er ook tomaten te oogsten. Het koken met verse groenten van het seizoen heeft als voordeel dat deze meer vitamines bevatten en minder belastend zijn voor het milieu en over het algemeen beter betaalbaar.
Deze salade smaakt goed op een warme zomerdag als lunch of als maaltijdsalade als avondeten.
Verwerk restjes pasta en bonen in de salade
Niemand wil voedsel verspillen. In dit recept kun je prima je overgebleven pasta en bonen verwerken. Door wat verse ingrediënten toe te voegen en natuurlijke smaakmakers maak je van restjes van een hoofdgerecht een heerlijke gezonde salade voor de lunch.
Voorkom voedselverspilling:
verwerk restjes in een gezonde lunch
Pasta salade met tomaat, slaboon, snijbiet, basilicum, jonge kaas en een dressing van druivengelei
Ingrediënten
- 100 gram gekookte farfalle pasta
- 10 cherry tomaten
- 60 gram gekookte slabonen
- 50 gram biologische jonge kaas
- 1 hand verse snijbiet
- 1 hand verse basilicum
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel druivengelei of zwarte bessenjam
- zwarte peper en zeezout
Instructies
- Doe de gekookte farfalle pasta in een schaal.
- Snijd de cherry tomaten in vieren en verspreid ze over de pasta.
- Halveer de bonen en verdeel ze over de pasta.
- Snijd de jonge kaas in kleine blokjes en verdeel deze over de pasta.
- Was de snijbiet en basilicum goed. Laat ze goed uitlekken en verdeel de blaadjes over de pasta.
- Doe de eetlepel druivengelei in het midden van de salade.
- Strooi de pompoenpitten over de salade.
- Breng de salade op smaak met versgemalen zeezout en versgemalen zwarte peper.
Tips
- Bak de cherry tomaatjes heel even met de bonen in olijfolie met wat knoflook, peterselie en bieslook.
- Vervang de jonge kaas door brie. Brie past ook goed bij de druivengelei of zwarte bessenjam en de salade krijgt dan meer pit.