Koken met Gabie

Vegetarische couscous met sinaasappel en honing saus

Vegetarische couscous met sinaasappel en honing saus

in Diner, Lunch, Recepten 29 september 2022

Vegetarische couscous met zwarte olijven, feta of geitenkaas, rozijnen en een sinaasappel honingsaus. Heerlijk gerecht voor de lunch of voor het avondeten. Je kan deze couscous koud of warm eten. 

In dit recept gaat paprika, cannelini bonen en komkommer, maar je kan in dit gerecht prima andere groenten doen. Liefst wel van het seizoen. Vers van het seizoen eten is al snel gezonder, minder duur en duurzamer.

Dit recept kun je eenvoudig glutenvrij maken door maïs couscous te gebruiken.  

Vegetarische couscous met zwarte olijven, feta of geitenkaas, rozijnen en een sinaasappel honingsaus.

Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram (volkoren) couscous mais couscous voor glutenvrij
  • 20 zwarte olijven
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 rode ui
  • 3 puntpaprika's
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram cannelini bonen
  • 1 theelepel kruidenboter kruiden of 1 tl peterselie, 1 tl bieslook, ½ theelepel dille, 1 theelepel knoflook
  • 1 handje zaden en pitten
  • 2 theelepels honing
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout
  • 4 eetlepes feta of zachte geitenkaas
  • 1 handje walnoten optioneel voor garnering
  • verse munt optioneel voor garnering

Instructies
 

  • Breng 300 ml water met een klein beetje zout aan de kook.
  • Haal het water van het vuur. Voeg de couscous, rozijnen en olijven toe en een klein beetje olijfolie. Roer even door. Laat de couscous wellen.
  • Schil en snijd de rode ui fijn.
  • Was de paprika's, verwijder het zaad en snijd deze in stukjes.
  • Was de komkommer en snijd deze in stukjes.
  • Spoel de bonen in een zeef met koud water af.
  • Bak in een beetje olijfolie de ui een paar minuten. Voeg de kruidenboter kruiden toe en de paprika. Bak tot de paprika zachter is geworden.
  • Voeg de bonen en de komkommer toe aan de paprika en warm even mee op.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Voeg de honing toe aan het sinaasappelsap. Roer goed door elkaar. Voeg de saus toe aan de paprika en bonen en schep door elkaar. Zet het vuur uit.
  • Doe de couscous in een grote schaal/kom. Maak los.
  • Voeg de pitten en zaden toe.
  • Voeg de paprika met de andere groenten toe aan de couscous en meng door elkaar.
  • Bestrooi met de kaas en de walnoten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept