Vanille chocolade cake
De kunstroute is in Renkum en ook het atelier van Bart is open. Dan bak ik toch even een cake. “Een simpele cake”, zegt Bart. Dan wordt het dit basisrecept voor een vanille chocoladecake. Robuust, simpel en heerlijk bij de koffie of thee of bij een glas vlierbloesemsiroop.
Vanille chocolade cake
Ingrediënten
- 150 gram zachte boter
- 150 gram rietsuiker
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanillepoeder
- 150 gram spelt bloem
- 8 gram bakpoeder
- Snuf zout
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 scheutje karnemelk
Instructies
- Mix de boter met de suiker romig.
- Mix 1 voor 1 de eieren door.
- Voeg de vanillepoeder toe en mix het beslag nog 2 minuten.
- Meng de bloem met de bakpoeder en het zout in een aparte kom. Klop met een garde de klontjes eruit.
- Klop de bloem luchtig door het beslag met een spatel of vork.
- Maak van de cacao en de karnemelk een glad papje. Heb je geen karnemelk gebruik dan melk.
- Doe de helft van het beslag in een cakevorm.
- Meng de rest van het beslag met het cacaopapje.
- Verdeel het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake 50 minuten op 165-170 graden in de oven.
- Als je voorzichtig met een vinger op de cake drukt en de cake veert terug dan is die gaar.
Meer zoet & hartig
Welke bonbon kies jij?
Speciaal voor de feestdagen in deze blog vier recepten voor natuurlijke gezoete chocolade of fruitbo...
Verrukkelijke Bosvruchten Kwarktaart met Chocola
Recept voor een puur en eerlijke bosvruchten kwarktaart gemaakt van biologische kwark van Boerderij...
Chocoladebonbon met moerbeibessen
Met dit recept maak jij je eigen redelijk verantwoorde lekkere chocolade traktatie met moerbeibessen...
Rabarbercompote
In @henkspluktuin mochten we de eerste rabarber oogsten. Met een paar rabarber stengels en diepvries...
Bietentaart met zachte geitenkaas
Vandaag een recept voor een heerlijk hartig bietentaartje met geitenkaas op smaak gebracht met karwi...