Koken met Gabie

Vanille chocolade cake

Vanille chocolade cake

in Recepten, Zoet & Hartig 18 februari 2023

De kunstroute is in Renkum en ook het atelier van Bart is open. Dan bak ik toch even een cake. “Een simpele cake”, zegt Bart. Dan wordt het dit basisrecept voor een vanille chocoladecake. Robuust, simpel en heerlijk bij de koffie of thee of bij een glas vlierbloesemsiroop. 

Vanille chocolade cake. Lekker met een glas vlierbloesemsiroop.

Vanille chocolade cake

Heerlijk basisrecept voor een vanille chocolade cake. Robuust, simpel en lekker bij de koffie of thee of bij een glas vlierbloesemsiroop. 
Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram rietsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 150 gram spelt bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 scheutje karnemelk

Instructies
 

  • Mix de boter met de suiker romig.
  • Mix 1 voor 1 de eieren door.
  • Voeg de vanillepoeder toe en mix het beslag nog 2 minuten.
  • Meng de bloem met de bakpoeder en het zout in een aparte kom. Klop met een garde de klontjes eruit.
  • Klop de bloem luchtig door het beslag met een spatel of vork.
  • Maak van de cacao en de karnemelk een glad papje. Heb je geen karnemelk gebruik dan melk.
  • Doe de helft van het beslag in een cakevorm.
  • Meng de rest van het beslag met het cacaopapje.
  • Verdeel het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake 50 minuten op 165-170 graden in de oven.
  • Als je voorzichtig met een vinger op de cake drukt en de cake veert terug dan is die gaar.

Meer zoet & hartig

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept