In de keuken mag eigenlijk een goede tomatensaus niet ontbreken.
Tomatensaus kun je als basis voor zoveel recepten gebruiken; denk aan pasta, lasagne, bij de gehaktballen, op je pizza…. weet jij nog meer gerechten met tomatensaus? Een lekkere en gezonde tomatensaus maak je het beste zelf. In deze blog een eenvoudig recept voor een tomatensaus met wortel, prei en Italiaanse kruiden en een vleugje chili plus kaneel.
Snijdt de prei doormidden en was beiden helften goed. Snijdt de prei fijn. Schil de wortel en snijdt in kleine stukjes. Pers de knoflookteen.
Verwarm olijfolie en roomboter in een pan. Voeg de prei en knoflook toe. Bak 2-3 minuten.
Voeg de kruiden toe en de winterwortel. Bak 3 minuten.
Voeg de tomaten uit blik toe, de suiker en de balsamico. Voeg versgemalen peper en zout toe naar smaak. Schep goed om. Laat 45-60 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de saus van het vuur. Blender de saus.
Voeg de Griekse yoghurt toe en roer goed door de saus.
Proef en voeg naar smaak nog eventueel kruiden toe.