Tomatensalsa met koriander en limoen
Tomatensalsa is een simpel, lekker, fris en gezond gerecht. Heerlijk op een bruschetta, lekker bij een Mexicaanse gevulde tortilla, op een stuk oerbrood of als bijgerecht. De koriander en het komijnzaad geven deze salsa iets extra’s. De limoen maak het fris en de knoflook met de groene peper pittig.
Dit recept is ontwikkeld en getest in de challenge om wereldgerechten te koken zonder pakjes of zakjes. De salsa werd zeer enthousiast ontvangen.
Tomatensalsa op een bruschetta
Bruschetta maak je door een (stok)broodje in te smeren met olijfolie, knoflook en eventueel wat tuinkruiden zoals peterselie, bieslook en dille. Vervolgens gril je het broodje. Dan beleg je dat brood met de salsa. Heerlijk als voorafje, borrelhapje of tussendoortje.
Tomatensalsa recept met koriander en limoen
Ingrediënten
- 300 gram vol rijpe trostomaten
- 1 kleine rode ui
- 1 groene peper
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels oregano
- 1 theelepel balsamico wijnazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snufje komijnpoeder
- 1 snufje korianderpoeder
- 2 eetlepels verse peterselie
- limoensap (naar smaak)
- peper en zout (naar smaak)
Instructies
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snipper de pepers, ui en de knoflook voor de salsa zo fijn als je kunt.
- Schep de kruiden, olie, azijn, tomaat, ui, knoflook en peper door elkaar.
- Voeg naar smaak citroen, peper en zout toe. De salsa is nu klaar.
- De salsa is nu klaar.
Nog meer dips & spreads
Knoflooksaus yoghurt
Maak van Griekse yoghurt een lekkere en gezonde knoflook yoghurtsaus met knoflook, bieslook en peter...
Hummus naturel en pittige paprika
Heerlijke hoemoes ofwel kikkererwtenspread met sesampasta. In dit recept maken we een naturel hoemoe...
Daslook kruidenboter
Daslook kruidenboter; Je proeft de liefde van de natuur in je eten of het smaakt hemels
Tomatensalsa met koriander en limoen
Tomatensalsa is een simpel, lekker, fris en gezond gerecht. Heerlijk op een bruschetta of lekker als...
Lemon curd (vegan)
Lemon curd en dan een heerlijke vegan versie ! Yummy Ben jij er ook zo dol op? Heerlijk op cakes, ta...