Sticky shiitakes met gember en een zoete coconut aminos saus
Herfst, de tijd van paddenstoelen. Shiitake mushrooms zijn mijn favoriete paddenstoelen om te eten. Ze smaken naar het bos met een bittertje er in wat perfect combineert met de zoete coconut aminos saus met honing in dit recept.
De smaak wordt nog rijker door de shii-takes te bakken in knoflook en gember. Samen met de in gember en knoflook gebakken uien is het heerlijk op toast. Lekker en gezond typisch herfstgerecht.
Coconut aminos
Coconut aminos is een alternatief voor sojasaus. Het is gemaakt van kokosbloesemsap. Het sap wordt geperst uit de kokosbloesem en niet verhit. Het sap wordt op smaak gebracht met wat zeezout en daarna gerijpt. De saus is glutenvrij, vrij van soja en bevat minder zout. Het bevat aminozuren, vitamines en mineralen. Een gezonde keuze en erg lekker.
Sticky shiitakes met gember en een zoete coconut aminos saus
Ingrediënten
- 12 shiitakes paddenstoelen
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 2 cm geraspte gember
- 1 el olijfolie
- 1 in dunne ringen gesneden rode ui
- 4 sneeën toast (geroosterd brood)
Voor de saus:
- 1 el coconut aminos
- 2 theelepels vloeibare honing
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel citroensap
- peper en zout.
Instructies
- Mix de ingredienten voor de saus in een kom.
- Fruit de knoflook en de gember in de olijfolie.
- Verwijder de helft van de knoflook en de gember en zet apart.
- Bak de ui een par minuten in de olie met de overgebleven gember en knoflook.
- Verwijder de ui uit de pan en zet apart.
- Voeg de gember en knoflook toe.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze aan de randen lichtbruin zijn.
- Haal de paddenstoelen uit de pan en zet ze apart.
- Zet het vuur uit en voeg de saus toe. Roer goed door.
- Doe de paddenstoelen terug in de pan en meng door de saus.
- Verdeel de ui en de paddenstoelen over het geroosterde brood.
- Giet de overgebleven saus uit de pan eroverheen.
- Eet smakelijk!
Ook lekker en gezond
Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Met maar 5 ingrediënten en wachttijd om te roosteren zet je in een mum van tijd deze heerlijke pasti...
Spinazie of stridolo omelet met kaas
Niet zomaar een omelet, maar een omelet gevuld met gestoofde spinazie of stridolo en gesmolten kaas...
Tomatensalsa met koriander en limoen
Tomatensalsa is een simpel, lekker, fris en gezond gerecht. Heerlijk op een bruschetta of lekker als...
Noedel soep met geroosterde bloemkool, sesam en aminos
Recept voor noedel soep met geroosterde bloemkool, sesam en aminos. Bloemkool met sesam en aminos is...
Vegetarische couscous met sinaasappel en honing saus
Vegetarische couscous met zwarte olijven, feta of geitenkaas, rozijnen en een sinaasappel honingsaus...