Heerlijke roergebakken spruitjes met walnoot, spek en zongedroogde tomaat. Zo kun je alles lekker maken! Dat de spruitjes zo vers van het land komen proef je ook.
Vandaag is er weer een plukupdate van @henkspluktuin en tijd voor een nieuwe oogst recept… met spruitjes dus.
Dan laat je de foto zien en zeg je maja jij houdt toch niet van spruitjes en dan is het antwoord: Ja maar op deze manier wel! 😃❤️ Dus spruitjes haters geef het een kans, want zo vers zelf geoogst en met dit recept zijn ze echt om te smullen. 😋😉
Voor de spruitjes liefhebbers dit is echt een goede combi 🤗🥰 Laat je weten hoe het smaakt?
Spruitjes met walnoot, spekjes en zongedroogde tomaat. foto: Bart McLeod
Spruitjes in @henkspluktuin
Roergebakken spruitjes met walnoot, spekjes en zongedroogde tomaat
Heerlijke roergebakken spruitjes met walnoot, spek en zongedroogde tomaat. Zo kun je alles lekker maken! Dat de spruitjes zo vers van het land komen proef je ook.
Maak de spruitjes schoon. Kook ze in 4-10 minuten beetgaar in ruim water met een beetje zout. Giet ze af en dep ze droog. Hoe verser de spruitjes, hoe korter de kooktijd.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Bak het ontbijtspek uit met de knoflook. Haal het spek uit de pan, snijd in stukjes en leg apart.
Bak de beetgare spruitjes 2-3 minuten op hoog vuur in het spekvet. Zet het vuur laag.
Voeg walnoten, spek en zongedroogde tomaten toe.
Bak deze al omschuddend 2 minuten mee.
Voeg een scheutje van je beste rode balsamico toe en schud erdoorheen.