Rabarber relish met gember en vlierbloesem
Leuk recept om van de laatste rabarber in Juni te maken en zo nog een hele tijd te genieten van de typische rabarber smaak in een zoetzure saus met gember, kaneel, chilipeper en vlierbloesem!
Relish is een zoetzure saus, die je koud gebruikt als smaakmaker. Deze rabarber relish smaakt waanzinnig goed bij geroosterde aubergine, maar ook bij andere geroosterde groenten, vlees en kaas.
Rabarber relsih met gember en vlierbloesem
Leuk recept om van de laatste rabarber in Juni te maken en zo nog een hele tijd te genieten van de typische rabarber smaak in een zoetzure saus met gember, kaneel, chilipeper en vlierbloesem! Relish is een zoetzure saus, die je koud gebruikt als smaakmaker. Deze rabarber relish smaakt waanzinnig goed bij geroosterde aubergine, maar ook bij andere geroosterde groenten, vlees en kaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Gang saus, zoetzure saus
Benodigde materialen
- steriele pot(ten) voor ca 500 gram relsih Na opening is het beperkt houdbaar dus kies liever voor kleinere potten dan 1 grote pot.
Ingrediënten
- 300 gram rabarber gewassen en in stukjes gesneden
- 2 rode uien geschild en fijngesneden
- 1 cm gember geraspt
- 1 theelepel kaneel
- snuf chili
- 80 gram rietsuiker
- 60 cl witte balsamico azijn
- bloemetjes van 1 scherm vlierbloesem gewassen
Instructies
- Doe alle ingrediënten op de vlierbloesem na in een inmaakpan, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Laat de relish heel zachtjes ca 30 minuten sudderen tot hij mooi gebonden is en de rabarber uit elkaar valt. Er mogen zachte stukjes blijven en ook de ui mag heel blijven.
- Voeg de bloemetjes van de vlierbloesem toe en laat nog ca 10 minuten mee sudderen.
- Schep de relish in de steriele potten, sluit ze goed af. Na opening is het beperkt houdbaar dus kies liever voor kleinere potten dan 1 grote pot.
- Bewaar de relish op de een koele of donkere plek.
- Deze Rabarber relish smaakt waanzinnig goed bij geroosterde aubergine, maar ook bij andere geroosterde groenten, vlees en kaas.
Trefwoord rabarber, relish, vlierbloesem, zoetzure saus