Koken met Gabie

Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook

Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook

in Diner, Lunch, Recepten, Soep & Salades 21 november 2022

Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook. Heerlijke verwarmende soep voor de winterdagen. Lekker na een stevige wandeling, als lunch of met broodjes bij het avondeten. Wat is jouw favoriete soepmoment?

Deze soep is geïnspireerd op een recept op de rode linzenverpakking van de Jumbo, maar toch net weer even anders.

Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook.

Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook. Geïnspireerd op een recept op de rode linzenverpakking van de Jumbo, maar toch net weer even anders. 

Ingrediënten
  

  • 1 kleine pompoen groen of oranje
  • 200 gram rode linzen
  • 1 zoete aardappel gewassen en geschild
  • 1 winterwortel gewassen en geschild
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui gepeld
  • 1 teen knoflook gepeld
  • 1/2 kleine fijngesneden rode peper voeg naar smaak meer of minder toe
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 liter (groenten) bouillon
  • 40 gram kokos santen

Kruiden

  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 cm geraspte gember
  • 1 cm geraspte kurkuma of 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel komijnzaad

voor de garnering

  • sesamzaad
  • bieslook

Instructies
 

  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  • Schil de pompoen. Verwijder de pitten en snijd in grove stukken.
  • Snijd de wortel en zoete aardappel in stukken.
  • Bak de ui en de knoflook een paar minuten in olijfolie.
  • Voeg gember en kurkuma samen met het komijnzaad, kerrie en de rode peper toe aan het ui/knoflook mengsel. Bak kort mee.
  • Voeg de pompoen, aardappel en wortel toe. Meng de groenten door de kruiden en bak deze even mee.
  • Spoel de rode linzen af in een vergiet.
  • Voeg de rode linzen, bouillon, tomatenpuree en kokos santen toe.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gebonden soep. Voeg wat water of kokosmelk toe als de soep nog te dik is.
  • Verdeel de soep over de soepkommen.
  • Garneer met zwart sesamzaad en bieslook.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept