Pompoen kokos eierpannenkoek met havermeel en kaneel
Heerlijke pannenkoekjes van pompoen, maar dan echt met pompoen als hoofdingrediënt. Dus minder melk en minder meel met een beetje kokosmelk en havermeel op smaak gebracht met kaneel.
Gaaf om er met een uitsteekvorm coole pompoenpannenkoeken van te maken 😎
Pompoen kokos eierpannenkoek met havermeel en kaneel
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 2 eieren
- 4 eetlepels havermeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 40 ml kokosmelk
- 1 theelepel ceylon kaneel
- peper en zout
- olijfolie
Lekker met
- walnoten en geietenkaas
- poedersuiker en rozijnen
- ahornsiroop
Instructies
- Was de pompoen, snijd in vieren, verwijder de pompoenpitten.
- Wrijf de pompoen stukken in met olijfolie en rooster 20 minuten in de oven op 180 graden.
- Doe het vruchtvlees van de geroosterde pompoen in een beslagkom en pureer glad met een staafmixer. Bij een hokaido pompoen is de schil ook zacht geworden en die kun je mee eten en pureren.
- Voeg de eieren, havermeel, bakpoeder en kaneel toe en mix tot een yoghurt dik beslag. Is het beslag te dun, voeg dan wat havermeel toe en is het te dik voeg dan wat kokosmelk toe.
- Breng het beslag op smaak met peper en zout en meng er een klein scheutje olijfolie doorheen.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Wacht even totdat de pan goed warm is.
- Verdeel met een soeplepel wat beslag in de pan. Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag goed verdeeld is.
- Bak de pannenkoek totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek lichtbruin op beiden kanten.
Coole pompoen pannenkoek bakken
- Bak je pannenkoek in de koekenpan in een grote ingevette uitsteekvorm. Haal de vorm voorzichtig weg als de bovenkant droog is. Het kan wat gepriegel zijn, maar het resultaat is leuk!
Serveer met
- Lekker met ahornsiroop, geitenkaas en walnoten
- Voor de coole pompoen pannenkoek met poedersuiker en rozijnen
Video
Ook lekker en gezond
Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos!
Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos. Heerlijke kruidige verwarmende soep; Een oppepper...
Scrambled eggs ofwel roerei met verse tuinkruiden
Ontdek het geheim voor een extra luchtig en romig roerei met verse tuinkruiden. Heerlijk als ontbijt...
Winterpostelein salade met peer en feta
Salade van postelein, peer en feta met een honing-mosterddressing. Een heerlijke frisse wintersalade...
Koolrabi salade met appel en zachte geitenkaas
Koolrabi is lekker fris om rauw op te knabbelen, maar je kan er ook een heerlijke frisse salade van...
Venkel kippensoep met witte bonen, paprika en oregano
Romige frisse soep voor de zomerdagen. Dit is een lekkere en gezonde soep met verse oogst knolvenkel...