Pastinaak mosterdsoep met rozemarijn
Van pastinaken maak je in een handomdraai een heerlijke stevige mosterdsoep met rozemarijn en winterwortel. Extra lekker met een gegratineerd kaasbroodje. Deze soep past goed bij het winterseizoen en is low budget!
De winterwortel zorgt voor de oranje gele kleur en geeft hem een wat mildere zoete smaak. Als je wat extra boter gebruikt is room niet meer nodig.
Prima vegetarische maaltijdsoep als lunch of als avondeten met een broodje, maar ook een goede opkikker als tussendoortje.
Pastinaak
Pastinaak is een smaakvolle groente. Het was een vergeten groente, maar is weer helemaal terug. Terecht, want pastinaak is gezond en rijk van smaak. De smaak is eigen en een klein beetje anijsachtig, niet zo zoet.
Pastinaak bevat veel mineralen en gezonde vezels.
Je kunt er heerlijke groentechips van maken of de pastinaak toevoegen aan je stamppot. Ook erg lekker is de zelfgemaakte pastinaak spread met salie.
Pastinaak mosterdsoep met rozemarijn
Ingrediënten
- 2 pastinaken gewassen en geschild en in stukken gesneden
- 2 winterwortels gewassen en geschild en in stukken gesneden
- 1 rode ui gepeld en in stukken gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 4 takjes rozemarijn gewassen en gerist
- 1 liter groentenbouillon
- 1 eetlepel mosterd
- 30 gram boter
- Peper en zout
Gegratineerd kaasbroodje
- gesneden stokbrood
- geraspte kaas
Instructies
- Smoor de knoflook en de ui met de rozemarijn in de boter. Houd wat rozemarijn achter voor de garnering.
- Voeg de pastinaak en de wortel toe. Laat 2-3 minuutje mee fruiten.
- Voeg 1 liter bouillon toe.
- Kook de soep zachtjes tot de groenten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de mosterd toe en roer goed door.
- Is de soep nog te dik? Voeg dan wat bouillon of een scheut melk toe.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel wat extra mosterd.
Gegratineerde kaasbroodjes
- Doe geraspte kaas op de gesneden stokbroodjes.
- Gril de broodjes met kaas in de oven tot de kaas gesmolten is.
Ook lekker en gezond
Zwarte rijst salade met doperwten en Aziatisch tintje
Salade van zwarte rijst met doperwten en een Aziatisch tintje. Heerlijk met de sojadressing, rode pe...
Rabarber-venkel salade met spekjes
Rabarber kennen we vooral van compote, crumble of cake, lekkere desserts, maar je kan er ook een lek...
Geitenkaassalade met cranberrycompote
Recept geitenkaassalade met honing en cranberrycompote. De combinatie van cranberrycompote met de ro...
Zomerse Pastasalade met cherry tomaat, snijbiet en basilicum
Lekker nazomeren met deze zomerse pasta salade met slabonen, tomaat, snijbiet, basilicum en jonge ka...
Scrambled eggs ofwel roerei met verse tuinkruiden
Ontdek het geheim voor een extra luchtig en romig roerei met verse tuinkruiden. Heerlijk als ontbijt...