Pastasalade met ei, zwarte olijven en een dille yoghurtdressing
Maak van je restje pasta een lekkere en gezonde lunch salade zoals deze salade met tomaat, komkommer, zwarte olijven, snijbiet, tuinkruiden ei en een dille_yoghurt dressing.
Verwerk restjes pasta in de salade
Niemand wil voedsel verspillen. In dit recept kun je prima restjes verwerken. Tijdens het maken van dit recept hadden wij wat pasta over, een half gevulde pot met zwarte olijven en er was een dille yoghurtdressing over van een avondmaaltijd met zalm.
Door wat verse ingrediënten toe te voegen en natuurlijke smaakmakers maak je van restjes van een hoofdgerecht een heerlijke gezonde salade voor de lunch.
Voorkom voedselverspilling:
verwerk restjes in een gezonde lunch
Dille yoghurtdressing
Over deze salade gaat een zelfgemaakte dille yoghurt dressing. Dit is een dressing van Griekse yoghurt met dille, citroen en een vleugje honing. De dressing is zacht en fris van smaak en past goed bij visgerechten of zomerse salades. Klik hier voor het recept.
Pasta salade met ei, zwarte olijven en een dille yoghurt dressing
Ingrediënten
- 100 gram gekookte pasta (fusili)
- 1 biologische tomaat
- 1/2 biologische komkommer
- 16 zwarte olijven
- eetlepel verse tuinkruiden zoals oregano, peterselie, basilicum of tijm of een dessertlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 zacht gekookt ei
- 4 eetlepels dille yoghurt dressing
, klik hier voor het recept. - 1 hand verse snijbiet of sla
Instructies
- Verdeel de pasta over twee diepe borden.
- Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de komkommer over de pasta over de twee borden.
- Was de tomaat en snijd deze in stukjes. Verdeel de tomaat over de pasta over de twee borden.
- Was de sla of snijbiet en snijd deze naar gewenste grote voor de sla. Verdeel de sla over de pasta over de twee borden.
- Was de verse tuinkruiden, verwijder de takjes en snijd deze heel fijn of knip de kruiden in een kommetje fijn. Verdeel de kruiden over de pasta over de twee borden.
- Snijd het ei overdwars doormiddel en snijd in twee keer vier stukken. Verdeel het ei over de pasta over de twee borden.
- Halveer de zwarte olijven en verdeel deze over de pasta over de twee borden.
- Doe twee eetlepels dressing over de salade op elk bord.
- Eet smakelijk!