Noedels met paksoi, kip en rode curry
Voor de liefhebber hierbij een snel en makkelijk Aziatisch recept met noedels, paksoi, taugé, rode curry, coconut aminos, gember en rode peper.
Sinds het fodmap dieet is dit een favoriet gerecht geworden; de ene keer met biologische kip, de andere keer met biologisch varkensvlees. Wij eten minder vlees en kopen dit bij Grutto . Bij grutto koop je biologisch en traceerbaar vlees direct van de boer. Je kan natuurlijk ook voor vegetarische kipstukjes kiezen.
Weer een topper in ons fodmap dieet
Sinds twee maanden volgen wij het fodmap dieet. Met nog wat voedsel allergieën erbij is het een hele uitdaging lekker en gezond te koken. Het leuke is dat het naast een enkel mislukt gerecht, hele leuke nieuwe gerechten oplevert zoals dit gerecht en de Indiase pompoensoep zonder bouillon.
Noedels met paksoi, kip en rode curry
Ingrediënten
- 100 gram mihoen rice (glutenvrije noedels)
- 150 gram biologische kip
- 2 stronken paksoi
- 100 gram taugé
- groene deel van een prei
- 1 kleine rode peper
- stukje geraspte gember
- 3 theelepels rode curry poeder
- 1 eetlepel coconut aminos (gluten en sojavrij)
- 4 eetlepels kippenbouillon
- 2 theelepels bruine suiker
- 2 theelepels sesamolie
- knoflookolie om mee te bakken
- zout en versgemalen peper
Instructies
Voorbereiding
- Bereid de mihoen volgens het recept op de verpakking.100 gram mihoen rice (glutenvrije noedels)
- Snijd de kip in reepjes en bestrooi met peper en zout.150 gram biologische kip
- Was de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd heel fijn.
- Was de paksoi en snijd in stukjes. Splits de stukjes van de stronk van het blad.
- Was de prei en snijd zo fijn mogelijk.
- Was de taugé.
Nu kun je starten met het wokken.
- Doe de knoflookolie in een wok en fruit hier in de rode peper met de geraspte gember.
- Voeg de stukjes kip toe en wok in een paar minuten gaar.
- Haal de kip uit de wok en zet apart.
- Voeg de prei en stukjes paksoi van de stronk toe. Wok een paar minuten. Voeg de rode curry, coconut aminos, suiker en bouillon toe. Wok en schep regelmatig om.
- Als de prei glazig is voeg je het groen van de paksoi en de taugé toe. Laat de paksoi iets slinken.
- Voeg als laatst de mihoen (noedels), de kip en de sesamolie toe.
- Schep goed door elkaar en laat warm worden. Verhit niet meer te hard, want dan gaan de goede voedingsstoffen uit de sesamolie verloren.
- De noedels met kip, rode curry en paksoi is klaar.
Eet smakelijk!
Een lekkere, gezonde, lichte maaltijd en wist je dat rode peper helpt om vet te verbranden?