Nasi goreng met gebakken ei
Nasi goreng met verse groenten en een gebakken ei. In dit recept kruid je de nasi goreng zelf dus zonder pakje of zakje. Super eenvoudig en superlekker. We maken het nooit meer anders.
Dit recept voor nasi is bij ons favoriet. Heerlijk in het weekend en ook gezellig om met vrienden van te genieten. Bijna alle wereldgerechten maak ik altijd al van verse ingrediënten en zelf toegevoegde kruiden. Dit geweldige nasi recept heb ik gekregen van een lieve vriendin. Je kruid de nasi zelf met onder andere kurkuma, komijn en verse gember.
Groenten vers uit de moestuin
Groenten kun je natuurlijk voorgesneden meenemen uit de supermarkt, maar met verse groenten uit de moestuin of rechtstreeks van de boer smaakt de nasi nog lekkerder en gezonder.
Zodra ik de spitskool zag in Henks pluktuin in Oosterbeek had ik zin in nasi goreng en nog meer met de verse worteltjes erbij. Zo lekker om te oogsten voor het avondeten!
Nasi goreng
Nasi goreng met verse groenten en een gebakken ei. In dit recept kruid je de nasi goreng zelf dus zonder pakje of zakje. Super eenvoudig en superlekker. We maken het nooit meer anders.Dit recept voor nasi is bij ons favoriet. Heerlijk in het weekend en ook gezellig om met vrienden van te genieten. Bijna alle wereldgerechten maak ik altijd al van verse ingrediënten en zelf toegevoegde kruiden. Dit geweldige nasi recept heb ik gekregen van een lieve vriendin. Je kruid de nasi zelf met onder andere kurkuma, komijn en verse gember. Groenten kun je natuurlijk voorgesneden meenemen uit de supermarkt, maar met verse groenten uit de moestuin of rechtstreeks van de boer smaakt de nasi nog lekkerder en gezonder.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 prei
- 3 teentjes knoflook
- 1 winterwortel of 4 verse zomerwortels
- 1/2 witte kool middelmaat
- 100 gram taugé
- 1 rood pepertje
- 200 gram kipfilet biologisch
- 3 eetlepels ketjap
- 2 theelepels djintan gemalen komijn
- 3 theelepels ketoembar koriander
- 2 theelepels kurkuma
- 2 cm geraspte verse gember
- sambal naar smaak
- 2 kopjes zilvervliesrijst
- eventueel wat verse koriander
- olijfolie om in te bakken
- 4 eieren
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd alle groenten klein en fijn.
- Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij de rode peper extra fijn.
- Was de taugé en verwijder eventueel de koppen.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bak de kipfilet snel rondom bruin in olijfolie bij voorkeur in een wok.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ook bruin.
- Voeg de fijngesneden peper en alle kruiden toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg wortel en ketjap toe.
- Schep goed om en smoor de wortel even in de ketjap.
- Voeg de prei en kool toe.
- Laat de groenten ca 10 minuten smoren.
- Bak ondertussen de eieren.
- Als de kool zacht is voeg je de taugé toe en schep het af en toe om gedurende een paar minuten. Meng de gekookte droge rijst door de groenten en bak even mee.
- Voeg naar smaak verse koriander, zout en peper toe.
Serveertips
- Maak er een feestmaaltijd door de nasi te serveren met allemaal hapjes, zoals gebakken banaan, kroepoek, zoetzuur, chutney, pindasaus en gebakken ei.
Trefwoord Chinees eten, Indonesisch, moestuin, Nasi goreng