Honing-mosterdressing is lekker bij frisse salades met fruit of komkommer, maar past ook goed bij een witlofsalade. Het is een lekkere en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, mosterd, honing en citroensap. Het heeft een goede balans van de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur.
Kant en klare dressings bevatten vaak onnodig veel verzadigde vetten, suikers, zouten of kunstmatige toevoegingen. Deze dressings kun je voor je gezondheid beter vermijden.
Maak je zelf een dressing dan kan je kiezen voor een goede basis, variëren met vetten, gebruik maken van verse kruiden en zo wordt jouw zelfgemaakte dressing gezond en net zo lekker als jij de dressing maakt.
Hoe zit dat met deze honing-mosterddressing?
In deze honing-mosterddressing is extra vièrge olijfolie, vers citroensap, mosterd en honing gebruikt. Olijfolie bevat omega9; dat is een belangrijk onverzadigd vet, die o.a. helpt de cholesterolwaarden goed te houden. Citroensap en mosterd helpen vetten makkelijker te verteren. Honing bevat veel suikers en een klein beetje vitamines en mineralen, maar is gezond in gebruik door de antioxidanten in honing. Kies dan wel voor biologisch en koudgeslingerde honing. Door verhitting gaat veel van de bijzondere waarde van honing verloren. Juglen Zwaan schreef een interessant artikel over de voedingswaarde van honing.