Kruisbessen jam met vlierbloesem of framboos
Vandaag was het tijd om de kruisbessen te oogsten en er jam van te maken. Om de kruisbessen jam net wat meer body te geven is vlierbloesem siroop toegevoegd en later ook een handje frambozen. Ook in deze jam zit wat limoensap. Limoen geeft de jam een fris zuurtje en bevat veel pectine. Pectine heeft een bindende werking. Dat is handig voor de jam.
Deze jam is heerlijk op een broodje, lekker in de yoghurt of te gebruiken in een dressing voor een salade. De variant met alleen vlierbloesem siroop smaakt ook erg lekker bij kaas, bijvoorbeeld bij geitenkaas of oude koeienkaas.
Kruisbessen jam met vlierbloesem of frambozen
Benodigde materialen
- 3 Schone jampotten voor 350 gram jam
Ingrediënten
- 500 gram gewassen kruisbessen zonder steeltjes
- 500 gram geleisuiker
- 1 limoen biologisch
- 2 eetlepels vlierbloesem siroop
- 1 hand frambozen optioneel
Instructies
- Doe de gewassen kruisbessen zonder steeltjes in een kookpan.
- Voeg de geleisuiker toe.
- Pers de limoen en voeg het sap toe.
- Voeg twee eetlepels vlierbloesem siroop toe.
- Voeg eventueel een hand frambozen toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Laat 4 minuten doorkoken.
- Doe de jam in de schone jampotten.
- Laat de jam afkoelen.
Meer dips & spreads
Japanse sesamdressing
Japanse sesamdressing (goma doresshingu) maak je zelf met dit eenvoudige recept. Lekkerder en gezond...
Daslook kruidenboter
Daslook kruidenboter; Je proeft de liefde van de natuur in je eten of het smaakt hemels
Cranberry compote met tijm en witte wijn
Dit recept voor de cranberry compote is origineel en lekker met de witte wijn, appelstroop en tijm.
Lemon curd (vegan)
Lemon curd en dan een heerlijke vegan versie ! Yummy Ben jij er ook zo dol op? Heerlijk op cakes, ta...
chili kruidenmix
Leuk en lekker om je eigen chili kruidenmix te maken. Zo bepaal jezelf wat er in gaat en hoe zoet of...