Kippenragout pasteitjes
Heerlijk kippenragout in een pasteitje! Ik maak ragout altijd met zelf getrokken kippenbouillon van biologische kippenpoten. Zelf gemaakte bouillon maakt de ragout gezonder en krachtiger van smaak.
Pasteitje met kippenragout is lekker als als voorgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade. Het is populair om te maken met de feestdagen; pasen of kerst.
Bij mij vinden ze het zo lekker dat de pan tot de laatste druppel leeg gegeten wordt.
Ragout pasteitjes
Ingrediënten
Voor de bouillon:
- 2 kippenpoten biologisch
- halve prei in stukken
- winterwortel in grove stukken
- 1 ui gepeld en in vieren gesneden
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje salie
- 1 teen knoflook in stukjes
- 2 laurierblaadjes
- groentebouillon voor 1 liter
Voor de ragout pasteitjes (vulling):
- 0,5 liter zelf getrokken bouillon
- fijngesneden kippenvlees uit de bouillon
- 10 cm prei dun gesneden
- 1 fijngesneden teen knoflook
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepel bloem
- 1 eetlepel oregano
- 3 eetlepels crème fraîche
- peper en zout
- 6 a 8 pasteitjes
Instructies
Zo maak je de bouillon
- Doe het vlees in een pan met 1 liter water. Voeg winterwortel, prei, ui, evt knoflook, laurierblaadjes, rozemarijn en groentebouillon toe.
- Laat dit 3-4 uur opstaan tegen de kook aan. Schep tussendoor schuim af.
- Zeef de bouillon. Voor een heldere bouillon zeef je door een thee-of kaasdoek.
- Haal de kip eruit en pluk het vlees van de poten. Snijdt het vlees fijn voor gebruik in de ragout.
- Van de bouillon, die je niet gebruikt voor de ragout kun je een heerlijke groentesoep maken.
Zo maak je de ragout
- Bereid de pasteitjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de roomboter smelten en fruit hierin de prei en knoflook glazig.
- Voeg de bloem toe. Roer goed door tot bloem met boter los komt van de bodem.
- Voeg beetje bij beetje bouillon toe. Roer elke keer tot het mengsel loslaat en later tot er een mooie gladde ragout ontstaat. Ga hiermee door totdat je een dikke ragout hebt.
- Voeg het fijngesneden vlees toe en de oregano en roer goed door.
- Meng de crème fraîche er doorheen en verwarm de ragout opnieuw.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de pasteitjes met de ragout.
- Lekker met een frisse salade als hoofdgerecht of leuk als voorgerecht.
Notities
- bak een paar champignons mee
- voeg aan het eind ook erwten toe
Ook lekker en gezond
Noedels met paksoi, kip en rode curry
Voor de liefhebber hierbij een snel en makkelijk Aziatisch recept met noedels (mihoen), paksoi, taug...
Pompoen kerriesoep
Recept voor een romige soep van pompoen, kerrie en (zoete) aardappel. Een krachtige, verwarmende soe...
Geroosterde groene asperges met tuinkruiden fusilli
Geroosterd met knoflook in de oven zijn groene asperges nog lekkerder. In dit recept leg je de asper...
Spaghetti bolognese
Heerlijke spaghetti bolognese met net dat beetje extra. Leuke van dit recept is dat het prima past i...
Pompoentaart met sumak, walnoten en geitenkaas
Heerlijke hartige pompoentaart met in tijm, sumak, uien en knoflook gemarineerde pompoen met walnote...