Kippenragout pasteitjes
Heerlijk kippenragout in een pasteitje! Ik maak ragout altijd met zelf getrokken kippenbouillon van biologische kippenpoten. Zelf gemaakte bouillon maakt de ragout gezonder en krachtiger van smaak.
Pasteitje met kippenragout is lekker als als voorgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade. Het is populair om te maken met de feestdagen; pasen of kerst.
Bij mij vinden ze het zo lekker dat de pan tot de laatste druppel leeg gegeten wordt.
Ragout pasteitjes
Heerlijk ragout in een pasteitje! Ik maak ragout altijd met zelf getrokken kippenbouillon van biologische kip. Zelfgemaakte bouillon maakt de ragout gezonder en krachtig van smaak. Pasteitje met kippenragout is lekker als als voorgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade. Het is populair om te maken met de feestdagen; pasen of kerst.Bij mij vinden ze het zo lekker dat de pan tot de laatste druppel leeg gegeten wordt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 28 minuten min
bouillon trekken 4 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 8 pasteitjes
Ingrediënten
Voor de bouillon:
- 2 kippenpoten biologisch
- halve prei in stukken
- winterwortel in grove stukken
- 1 ui gepeld en in vieren gesneden
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje salie
- 1 teen knoflook in stukjes
- 2 laurierblaadjes
- groentebouillon voor 1 liter
Voor de ragout pasteitjes (vulling):
- 0,5 liter zelf getrokken bouillon
- fijngesneden kippenvlees uit de bouillon
- 10 cm prei dun gesneden
- 1 fijngesneden teen knoflook
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepel bloem
- 1 eetlepel oregano
- 3 eetlepels crème fraîche
- peper en zout
- 6 a 8 pasteitjes
Instructies
Zo maak je de bouillon
- Doe het vlees in een pan met 1 liter water. Voeg winterwortel, prei, ui, evt knoflook, laurierblaadjes, rozemarijn en groentebouillon toe.
- Laat dit 3-4 uur opstaan tegen de kook aan. Schep tussendoor schuim af.
- Zeef de bouillon. Voor een heldere bouillon zeef je door een thee-of kaasdoek.
- Haal de kip eruit en pluk het vlees van de poten. Snijdt het vlees fijn voor gebruik in de ragout.
- Van de bouillon, die je niet gebruikt voor de ragout kun je een heerlijke groentesoep maken.
Zo maak je de ragout
- Bereid de pasteitjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de roomboter smelten en fruit hierin de prei en knoflook glazig.
- Voeg de bloem toe. Roer goed door tot bloem met boter los komt van de bodem.
- Voeg beetje bij beetje bouillon toe. Roer elke keer tot het mengsel loslaat en later tot er een mooie gladde ragout ontstaat. Ga hiermee door totdat je een dikke ragout hebt.
- Voeg het fijngesneden vlees toe en de oregano en roer goed door.
- Meng de crème fraîche er doorheen en verwarm de ragout opnieuw.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de pasteitjes met de ragout.
- Lekker met een frisse salade als hoofdgerecht of leuk als voorgerecht.
Notities
Tips:
- bak een paar champignons mee
- voeg aan het eind ook erwten toe
Trefwoord Kippenragout, Pasteitje, Ragout