Koken met Gabie

Hutspot met een Indiaas tintje

Hutspot met een Indiaas tintje

in Diner 28 september 2023

Hutspot en dan met oma’s tip met een Indiaas tintje. Lekker met rookworst of mijn voorkeur vegetarisch met walnoten en fijngesneden stemgember.

Het is herfst en jaaa de winterwortels worden geoogst!  Ondertussen genieten we nog van zomerse temperaturen en lijkt het voorlopig geen stamppotten weer te worden. Toch is deze hutspot ook heerlijk op warme dagen dankzij het pittige van garam masala en de romige smaak door kokosroom of creme fraîche. Ik vind hem extra lekker met walnoten en fijngesneden stemgember, maar met rookworst kan natuurlijk ook gewoon.

Hutspot met een Indiaas tintje met kaas en wat komijn uit de oven.
Hutspot met een Indiaas tintje met walnoten en stemgember.
Hutspot met een Indiaas tintje met rookworst

Hutspot met een Indiaas tintje met kaas en wat komijn uit de oven.

Hutspot en dan met oma's tip met een Indiaas tintje. Lekker met rookworst of mijn voorkeur vegetarisch met walnoten en fijngesneden stemgember.
Het is herfst en jaaa de winterwortels worden geoogst!  Ondertussen genieten we nog van zomerse temperaturen en lijkt het voorlopig geen stamppotten weer te worden. Toch is deze hutspot ook heerlijk op warme dagen dankzij het pittige van garam masala en de romige smaak door kokosroom of creme fraîche. Ik vind hem extra lekker met walnoten en fijngesneden stemgember, maar met rookworst kan natuurlijk ook gewoon.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg winterwortels
  • 2 kg aardappels
  • 1 grote ui
  • groente bouillonpoeder voor 1 liter
  • 3 tl garam masala
  • peper en zout
  • 30 gram roomboter
  • 2 el kokosroom bovenop in een blik kokosmelk of crème fraîche
  • 2 handen geraspte jonge kaas
  • 1 tl komijnzaad

Voor erbij

  • rookworst of
  • walnoten en stemgember

Tip

  • vervang een deel van de aardappels door zoete aardappel.

Instructies
 

  • Schil, was de aardappels en snijd in grove stukken.
  • Was, schrap de wortels en snijd in kleine stukken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Doe aardappel, wortel en ui in een pan, voeg water toe tot het net niet onder staat. Voeg de bouillonpoeder toe. Laat samen in 15-20 minuten gaar worden.
  • Giet de bouillon af en vang op.
  • Voeg de roomboter, 2 tl garam masala en room toe.
  • Pureer tot een smeuïge massa. Voeg naar smaak peper, zout en garam masala toe. Is de hutspot nog te dik voeg dan een beetje van de bouillon toe.
  • Doe de hutspot in een ovenschaal en verdeel de kaas eroverheen en strooi de komijnzaadjes erover
  • Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer met

  • rookworst of voor een vegetarische versie met walnoten en fijngesneden stemgember.
Trefwoord garam masala, hutspot, winterwortel

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept