Koken met Gabie

Gember pompoen cake met koekkruiden

Gember pompoen cake met koekkruiden

in Recepten, Zoet & Hartig 7 januari 2023

Wil je iets lekkers bij de koffie of thee? Deze gember pompoen cake is dan een goed idee. De cake bevat nauwelijks vet, bestaat voor 45% uit pompoen en smaakt heerlijk.

Je kunt er natuurlijk ook gerust mee ontbijten of lunchen, net wat jij lekker vindt.

Voedingswaarde per plak cake

Het aantal kcal van 104 is vergelijkbaar met een banaan of een kleine muesli reep. Een volkoren snee brood met jam is ongeveer 130 kcal. Om een plak cake te verbranden moet je ca 20 minuten wandelen afhankelijk van je leeftijd en conditie.

Het grote voordeel van deze cake?  Hij bestaat voor 50% uit groente en fruit en is gemaakt van volkoren speltmeel. Daarmee is het een verantwoord tussendoortje.

energie 104,4 kcal
koolhydraten 13,3 gram
eiwit 4,6 gram
vezels 2,3 gram
vet 3,1 gram
verzadigd vet 0,9 gram

Gember pompoen cake met koekkruiden

Gember pompoencake is gebakken van maar liefst 45% pompoen. Het bevat verder ei, gember, banaan en volkoren speltmeel en is op smaak gebracht met koekkruiden. De eieren zorgen voor de cakesmaak en luchtigheid. De cake is iets gezoet met honing en banaan. Een verantwoord tussendoortje.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 15 plakken

Ingrediënten
  

  • 400 gram blokjes pompoen
  • stukje gember
  • 50 ml honing
  • 50 gram banaan ca halve banaan
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Droge bestanddelen

  • 230 gram volkeren speltmeel
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 10 gram bakpoeder
  • snufje zout

Instructies
 

  • Stoom of kook de de pompoen met de gember net niet zacht. Laat afkoelen.
  • Blender de pompoen met gember, honing en banaan tot een gladde massa. 
  • Mix 1 voor 1 de eieren door het pompoenbeslag.
  • Meng de droge bestanddelen met een garde in een kom.
  • Meng met een spatel de droge bestanddelen goed door het pompoenbeslag.
  • Voeg 1 eetlepel pompoenpitten toe en meng deze door het beslag met een spatel.
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm of in een siliconen cakevorm.
  • Strooi er sesamzaadjes en pompoenpitten overheen.
  • Bak de cake 45 minuten in de oven op 180 graden. De cake is gaar als hij terugveert als je er zachtjes met een vinger op drukt.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept