Koken met Gabie

Gekarameliseerde wortels gestoofd in madeira met een oosters tintje

Gekarameliseerde wortels gestoofd in madeira met een oosters tintje

in Algemeen, Diner, Lunch, Recepten, Soep & Salades 10 maart 2023

Omdat groente ook lekker mag zijn!

Ben jij ook zo dol op Aziatische smaken met sojasaus en sesamzaadjes en dan het liefst ook nog sticky door iets zoets. Wij zijn er op dit moment helemaal aan verslingerd. Zo ook aan dit bijgerechtje van wortel gekarameliseerd in madeira en sojasaus. 

Aziatisch zoet gestoofde wortel

Heerlijk bijgerechtje van wortel gekarameliseerd in madeira en sojasaus. Ook lekker in een poké bowl!
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 200 gram wortels, geschrapt en in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamolie geschikt voor bakken
  • eetlepel madeira
  • ½ eetlepel citroensap
  • eetlepel sojasaus Kikkoman of sojavrij met Coconut aminos
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 100 dl bouillon dashi

Instructies
 

  • Meng in een kommetje de madeira, citroensap en sojasaus.
  • Verhit de sesamolie in een wok of koekenpan.
  • Roerbak de wortels totdat deze net een mooi bruin randje krijgen.
  • Voeg gemengde madeira toe en roer door de wortels.
  • Laat stoven tot de wortels zo zacht of knapperig zijn als jij lekker vindt. Wil jij de wortels zacht voeg dan ook de bouillon toe.
  • Laat de madeira karameliseren tot de wortels heerlijk sticky zijn.
  • Doe de gestoofde wortel in een kom en bestrooi met sesamzaadjes.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept