Toetje van vandaag: Gekarameliseerde vijgen met Griekse yoghurt met honing, tijm en zwarte peper! Wat een smaaksensatie van zoet, zacht, pittig en de karakteristieke tijm smaak.
Je kan de schil gewoon mee eten, maar in dit recept kun je hem ook uitlepelen: doe wat jij lekker vindt!
Naar een recept van vijg.nl, maar het idee komt oorspronkelijk van BBC. De tijm is een toevoeging op het recept.
Vijgen uit eigen tuin
Heb je een plek op het zuiden bij een muur dan kan ik een vijgenboom echt aanraden. Wij hebben de vijgenboom “Ficus carica ‘Précoce De Dalmatie”. Dit is een groene vijg die zeer goed rijp wordt in het Nederlandse klimaat in Augustus. De vijgenboom blijft vrij klein en is daardoor ook voor onze kleine tuin geschikt. De oogst was vanaf het eerste jaar al geweldig. Deze vijgenboom is vorst bestendig tot ca -12 graden. Het gaat bij ons al 4 jaar goed.
We hebben ook een kleine vijgenboom met paarse vijgen. Deze vijgen worden later rijp en dat gaat iets minder goed met ons klimaat. Dan moet je net geluk hebben met het nazomerse weer.
Gekarameliseerde vijgen met Griekse yoghurt met honing, tijm en zwarte peper!
Toetje van vandaag: Gekarameliseerde vijgen met Griekse yoghurt met honing, tijm en zwarte peper! Wat een smaaksensatie van zoet, zacht, pittig en de karakteristieke tijmsmaak. Je kan de schil gewoon mee eten, maar in dit recept kun je hem ook uitlepelen: doe wat jij lekker vindt!Naar een recept van vijg.nl, maar komt oorspronkelijk van BBC. De tijm is een toevoeging op het recept.