Fruitbonbons van gedroogde abrikozen, kokos en cranberries
Fruitbonbons van gedroogde abrikozen, gedroogde cranberry’s, honing, zonnebloempittten en kokos.
Bonbons van gedroogd fruit zijn leuk om te maken, op te trakteren of om cadeau te geven. Je kan variëren met het fruit, de pitten, zaden of noten en naar smaak kaneel of cacao toevoegen.
Deze abrikozenbonbons zijn erg lekker bij de koffie. Een relatief gezond tussendoortje door de vezels, vitamines, mineralen en natuurlijke suikers. Let op het zijn caloriebommetjes! Dus ook met deze bonbon met mate volop genieten.
Fruitbonbons van gedroogde abrikozen, kokos en cranberries
Benodigde materialen
- 1 Keukenmachine
Ingrediënten
- 10 abrikozen (bij voorkeur ongezwaveld)
- handje cranberries
- 1 kop kokosrasp
- 1 dessertlepel honing
- 1 dessertlepel zonnebloempitten
Instructies
- Doe de abrikozen, een beetje kokosrasp, de cranberries en de honing in een keukenmachine. Blender tot een mooie consistentie met net nog stukjes van het fruit.
- Doe het mengsel in een kom en voeg de zonnebloempitten toe. Kneed en rol ca 8-10 balletjes van het mengsel.
- Rol de balletjes door de kokosrasp.
- Zet de balletjes op een schaal in de koelkast en laat ze stevig worden.
Notities
Probeer ook eens de bliss balletjes van vijgen of eigenlijk gewoon vijgen bonbons met limoenrasp.
Geniet van deze natuurlijke zoete snack, maar wel mate!