Frittata bietenmuffins met fenegriek
De eiermuffins kennen jullie vast al. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant ontstond tijdens mijn ontdekkingsreis wat je kan doen met fenegriekzaad. Fenegriek is vooral bekend in kaas, maar wist je dat je er ook heel lekker mee kan koken en dat de zaadjes geneeskrachtig zijn? Lees meer in de blog “Sterk met fenegriek.”
De zaadjes smaken erg goed in deze bietenmuffins, het geeft net dat extra bite en smaak.
Frittata bietenmuffins met fenegriek
Ingrediënten
- 2 biologische gekookte rode bieten
- 1 rode ui
- 2 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels fenegriek
- 3 theelepels mosterd
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- peper
- zeezout
- 6 eieren
- 2 theelepels nootmuskaat
- olie om in te bakken
- peper en zout
Instructies
- Snijd de ui fijn en de bietjes in stukjes. Fruit ui en de kruiden (komijn, fenegriek) even in de olie. Voeg de bieten en de mosterd toe. Voeg de pitten toe en bak alles een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het bietenmengsel over 6 muffinvormen.
- Klop de eieren los met 2 eetlepels melk of water. Klop er peper, zout en nootmuskaat door.
- Giet het eiermengsel over de bietjes in de 6 muffinvormen.
- Bak 30 minuten in de oven op 200 graden.
Notities
Deze frittata muffins zijn koud ook lekker. Lekker en gezond voor in de lunchbox. Ze zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Tip: Voeg wat geraspte geitenkaas toe aan het eiermengsel.