Citroen cheesetaart met frambozengelei
Heerlijke citroen cheesecake met een gladde frambozentopping. De smaak is friszuur, van de citroen, maar ook vol, niet te zoet en de frambozengelei smaakte er perfect bij.
Graag maak ik een taartje, maar dan net iets gezonder dan de gemiddelde taart. Met pure en eerlijke ingrediënten vind ik ze meestal nog lekkerder ook.
Ik heb het recept na het maken direct opgeschreven; ook op verzoek van mijn gezin. Soms balen ze dat ik altijd weer iets nieuws probeer. Met dit recept kunnen ze de taart ook zelf een keer maken. Graag deel ik het ook met jou, zodat ook jij kan genieten van deze taart met weinig suikers.
Het blijft natuurlijk wel taart dus eet ook deze taart met mate.
Citroen cheesetaart met frambozengelei
Benodigde materialen
- 1 Taartvorm (24 cm)
Ingrediënten
- 500 gram kwark
- 250 gram ricotta kaas of mascarpone
- 1 biologische citroen
- 1 eetlepel honing
- 8 blaadjes gelatine
- 250 gram frambozen buiten het seizoen uit de vriezer
- 1 eetlepel honing
- 12 volkoren biscuits
- 100 gram roomboter
Instructies
- Week 8 blaadjes gelatine in koud water.
- Vet de taartvorm in met boter. Verkruimel de biscuits en verdeel over de taartbodem. Smelt de boter en giet hem over de kruimels. Meng de boter door de kruimels en druk de koek plat met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de koek goed verdeeld is over de bodem.
- Meng de ricotta met de kwark en de honing. Was de citroen en rasp de schil. Voeg de geraspte schil bij het kwarkmengsel. Pers de citroen uit en meng het sap door het kwarkmengsel.
- Verwarm in een pannetje 1 eetlepel water. Breng het net niet aan de kook. Zet het vuur uit en los een voor een zes blaadjes gelatine erin op. Meng de gelatine door het kwarkmengsel.
- Laat het kwarkmengsel iets afkoelen. Giet het in de taartvorm en strijk het glad. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
- Warm nu de frambozen op met 2 eetlepels water en 1 eetlepel honing.
- Als het geheel net niet kookt, los je er twee blaadjes gelatine in op. Meng goed door. Blender de frambozen glad of gebruik een staafmixer. Laat ca 30 minuten afkoelen.
- Verdeel nu de frambozengelei over de taart. Let op dat de kwark al stijf genoeg is en de frambozengelei niet mengt met de kwark. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.