Bosbes citroen cupcakes
Zin om iets lekker te bakken: iets met een vleugje frisheid en wil je niet te lang in de keuken staan? Wat denk je van bosbes citroen cupcakes? In 20 minuten is het beslag klaar. Daarna gaan ze nog 25-30 minuten in de oven. Extra lekker met citroen glazuur!
Meer zoet & hartig
Bosbes citroen cupcakes
Benodigde materialen
- 9-12 cakevormpjes
Ingrediënten
- 1 biologische citroen
- 100 gram roomboter
- 150 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillepoeder
- 50 gram bosbessen diepvries
citroen glazuur
- 150 gram poedersuiker
- 2 eetlepels citroensap
Instructies
- Maak de citroen goed schoon.
- Rasp de schil van de citroen.
- Pers de citroen uit.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 165 graden.
- Smelt in een pan de boter, suiker, citroenrasp en 2 eetlepels citroensap.
- Roer tijdens het smelten de ingrediënten door elkaar.
- Laat de gesmolten boter met suiker wat afkoelen.
- Klop de eieren los.
- Voeg de eieren toe aan het botermengsel.
- Zeef de bloem en meng het met bakpoeder en vanillepoeder.
- Voeg het bloem mengsel toe aan het botermengsel en roer het goed door elkaar.
- Voeg de bosbessen toe en meng deze door het beslag.
- Vul 9-12 cakevormpjes met het beslag.
- Bak de cakes in ca 20 minuten goudbruin. De cakes zijn gaar als ze terugveren wanneer je er voorzichtig met 1 vinger opdrukt.
- Laat de cupcakes afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Glazuur
- Roer de poedersuiker met het citroensap tot een stevig en glanzend glazuur.
- Versier de cupcakes met het glazuur.
- Versier de cupcakes verder naar eigen idee bijvoorbeeld met overgebleven bosbes, chocolade rasp, decoratiestrooisel. Wees creatief. Leuk om samen cakes te versieren.
Meer zoet & hartig
Rabarbercompote
In @henkspluktuin mochten we de eerste rabarber oogsten. Met een paar rabarber stengels en diepvries...
Pompoen quiche met tijm, kaneel, geitenkaas en een vleugje honing
Met deze pompoenquiche zet je een verwarmende en heerlijke geurende hartige taart op tafel met een v...
Goudgele kikkererwten pannenkoek met kurkuma, zwart sesamzaad en bieslook
Smaakvolle pannenkoek van kikkererwten meel en kurkuma, zwart sesamzaad en bieslook. De kurkuma geef...
Sticky rabarbertaart
De eerste oogst is rabarber! Alle reden om het nieuwe seizoen in te luiden met een Echte Engelse Zoe...
Chocoladetaart met cream cheese frosting
Chocoladetaart in 3 lagen met een heerlijke cream cheese frosting tussen de lagen. Met een topping p...