Koken met Gabie

Bieten stoof met salie, tijm en een balsamico-soja saus

Bieten stoof met salie, tijm en een balsamico-soja saus

in Diner, Lunch, Recepten 30 maart 2023

Vegetarische stoof van bieten met salie, tijm en een balsamico-soja saus. Lekker met geitenkaas en walnoten op een bed van aardappelpuree of doop er een stuk desembrood in. De stoofpan of Tajine doet na het schillen en snijden het meeste werk. Heerlijke geuren verspreiden zich in je huis.

Bosbiet

Bosbietjes worden tot eind september uit de volle grond geoogst. Ze zijn net als pompoenen mits koel en donker bewaard lang houdbaar.

 

 

 

Pastinaakbloemen

Deze pastinaakbloemen zijn lekker en mooi om bij dit gerecht te serveren.

 

Doop wat dunne pastinaak schijfjes in wat bietenstoof sap en een klein beetje olijfolie. Verspreid de pastinaak op bakpapier op een ovenplaat en bak 30 minuten op 180 graden. 

Vegetarische stoof van bieten met salie, tijm en een balsamico-soja saus

Vegetarische stoof van bieten met salie, tijm en een balsamico-soja saus. Op de foto geserveerd met geitenkaas en walnoten op een bed van aardappelpuree. De stoofpan of Tajine doet na het schillen en snijden het meeste werk. Heerlijke geuren verspreiden zich in je huis.
Gang Hoofdgerecht, Lunch

Benodigde materialen

  • Tajine of stoofpan

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 4 kleine geschilde en in stukjes gesneden bosbieten biologisch
  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • 2 gepelde en fijngesnipperde rode uien biologisch
  • 2 geschilde en in stukjes gesneden winterwortels biologisch
  • 2 (zoete) aardappels geschild, gewassen en in stukjes gesneden
  • 1 blik tomaten biologisch
  • 5 verse salieblaadjes fijngesneden
  • 5 takjes verse tijm gerist
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels sojasaus of coconut aminos (gluten- en sojavrij)
  • 1 eetlepel van je beste rode balsamico
  • 1 dessertlepel bruine suiker
  • ¼ theelepel zeezout
  • zwarte peper vers gemalen

Serveeropties

  • desembrood of aardappelpuree
  • zachte geitenkaas
  • walnoten

Instructies
 

  • Doe de olijfolie in de stoofpan en verhit de olie. Voeg de verse kruiden toe en vervolgens de ui en knoflook. Gebruik je een aardewerken of porseleinen tajine, fruit dan de kruiden met knoflook en ui voor in een koekenpan en schep deze daarna in de tajine.
  • Voeg alle groenten en de aardappels toe en schep ze goed door de kruiden.
  • Voeg het blik tomaten toe.
  • Voeg sojasaus, balsamico, suiker, peper en zout toe.
  • Laat alles 45 minuten zachtjes stoven (sudderen) tot de groenten en aardappels gaar zijn.
  • Serveer met desembrood of aardappelpuree
  • Extra lekker als je er wat zachte geitenkaas en walnoten overheen strooit.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept