Feestelijk, lekker en gezond is deze bieten carpaccio met winterpostelein, honing-mosterd dressing, geroosterde zonnebloempitten en geitenkaas. Met deze carpaccio eet je makkelijk meer groenten en ook nog eens van het seizoen.
Carpaccio kennen we vooral als voorgerecht, maar is ook erg lekker als lunch.
Wil je liever vegan eten dan vervang je de geitenkaas door een vegan kaas. Ik heb pas Willicroft vegan kazen ontdekt en kan deze van harte aanbevelen.
De bietjes combineren goed met de honing-mosterdressing. Dit is een lekkere en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, mosterd, honing en citroensap. Het heeft een goede balans van de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur.
Bieten carpaccio
met winterpostelein
en geitenkaas
Rechtstreeks van de boer of zelf kweken
Wil je ook genieten van groenten en fruit uit eigen tuin? Postelein en bieten kweek je makkelijk zelf in een moestuinbak.
Of kijk eens bij jou in de buurt of je rechtstreeks van de boer kunt inkopen of misschien zit er wel een pluktuin waar je een groenteabonnement kunt afnemen. Het aantal biologische boeren met een eigen verkoopkanaal groeit gestaag in Nederland.
Winterpostelein
To start a garden is to believe in tomorrow Audrey Hepburn
Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas
Feestelijk, lekker en gezond is deze bieten carpaccio met postelein, honing-mosterd dressing, geroosterde zonnebloempitten en geitenkaas. Met deze carpaccio eet je makkelijk meer groenten en ook nog eens van het seizoen.