Koken met Gabie

Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas

Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas

in Algemeen, Lunch, Recepten, Soep & Salades 7 februari 2023

Feestelijk, lekker en gezond is deze bieten carpaccio met winterpostelein, honing-mosterd dressing, geroosterde zonnebloempitten en geitenkaas. Met deze carpaccio eet je makkelijk meer groenten en ook nog eens van het seizoen. 

Carpaccio kennen we vooral als voorgerecht, maar is ook erg lekker als lunch.

Wil je liever vegan eten dan vervang je de geitenkaas door een vegan kaas. Ik heb pas Willicroft vegan kazen ontdekt en kan deze van harte aanbevelen.

De bietjes combineren goed met de honing-mosterdressing. Dit is een lekkere en  simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, mosterd, honing en citroensap. Het heeft een goede balans van de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur.

Rechtstreeks van de boer of zelf kweken

Wil je ook genieten van groenten en fruit uit eigen tuin? Postelein en bieten kweek je makkelijk zelf in een moestuinbak.

Of kijk eens bij jou in de buurt of je rechtstreeks van de boer kunt inkopen of misschien zit er wel een pluktuin waar je een groenteabonnement kunt afnemen. Het aantal biologische boeren met een eigen verkoopkanaal groeit gestaag in Nederland.

Winterpostelein

To start a garden is to believe in tomorrow
Audrey Hepburn

Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas

Feestelijk, lekker en gezond is deze bieten carpaccio met postelein, honing-mosterd dressing, geroosterde zonnebloempitten en geitenkaas. Met deze carpaccio eet je makkelijk meer groenten en ook nog eens van het seizoen.
Gang Bijgerecht, Lunch
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 2 gekookte rode bieten of 4 kleine rode bieten
  • 2 handen postelein, gewassen
  • 40 gram zachte geietenkaas of vegan kaas
  • 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
  • 1 eetlepel honing-mosterddressing recept honing-mosterddressing
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil de rode bieten en snijd in dunne plakken.
  • Verdeel de plakken biet over twee borden en maak een ronde vorm.
  • Verdeel de postelein over de bietjes.
  • Giet wat honing-mosterd dressing over de postelein en de bietjes.
  • Verdeel de geitenkaas en de zonnebloempitten over de carapccio.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord Bieten, Carpaccio, Postelein

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept