Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas
Feestelijk, lekker en gezond is deze bieten carpaccio met winterpostelein, honing-mosterd dressing, geroosterde zonnebloempitten en geitenkaas. Met deze carpaccio eet je makkelijk meer groenten en ook nog eens van het seizoen.
Carpaccio kennen we vooral als voorgerecht, maar is ook erg lekker als lunch.
Wil je liever vegan eten dan vervang je de geitenkaas door een vegan kaas. Ik heb pas Willicroft vegan kazen ontdekt en kan deze van harte aanbevelen.
De bietjes combineren goed met de honing-mosterdressing. Dit is een lekkere en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, mosterd, honing en citroensap. Het heeft een goede balans van de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur.
Rechtstreeks van de boer of zelf kweken
Wil je ook genieten van groenten en fruit uit eigen tuin? Postelein en bieten kweek je makkelijk zelf in een moestuinbak.
Of kijk eens bij jou in de buurt of je rechtstreeks van de boer kunt inkopen of misschien zit er wel een pluktuin waar je een groenteabonnement kunt afnemen. Het aantal biologische boeren met een eigen verkoopkanaal groeit gestaag in Nederland.
Winterpostelein
To start a garden is to believe in tomorrow
Audrey Hepburn
Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas
Ingrediënten
- 2 gekookte rode bieten of 4 kleine rode bieten
- 2 handen postelein, gewassen
- 40 gram zachte geietenkaas of vegan kaas
- 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
- 1 eetlepel honing-mosterddressing recept honing-mosterddressing
- Peper en zout
Instructies
- Schil de rode bieten en snijd in dunne plakken.
- Verdeel de plakken biet over twee borden en maak een ronde vorm.
- Verdeel de postelein over de bietjes.
- Giet wat honing-mosterd dressing over de postelein en de bietjes.
- Verdeel de geitenkaas en de zonnebloempitten over de carapccio.
- Breng op smaak met peper en zout.
Ook lekker en gezond
Zoete aardappel salade met feta en zwarte olijven
Zet snel en makkelijk een maaltijdsalade op tafel met dit recept voor een zoete aardappel salade met...
Dahlsoep van mungbonen
Indiase dahlsoep van mungbonen met vegetarische dashi bouillon van kombu (zeewier), komijnzaad en ku...
Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos!
Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos. Heerlijke kruidige verwarmende soep; Een oppepper...
Zwarte rijst salade met doperwten en Aziatisch tintje
Salade van zwarte rijst met doperwten en een Aziatisch tintje. Heerlijk met de sojadressing, rode pe...
Pompoen kokos eierpannenkoek met havermeel en kaneel
Heerlijke pannenkoekjes van pompoen, maar dan echt met pompoen als hoofdingrediënt. Dus minder melk...