Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas
Feestelijk, lekker en gezond is deze bieten carpaccio met winterpostelein, honing-mosterd dressing, geroosterde zonnebloempitten en geitenkaas. Met deze carpaccio eet je makkelijk meer groenten en ook nog eens van het seizoen.
Carpaccio kennen we vooral als voorgerecht, maar is ook erg lekker als lunch.
Wil je liever vegan eten dan vervang je de geitenkaas door een vegan kaas. Ik heb pas Willicroft vegan kazen ontdekt en kan deze van harte aanbevelen.
De bietjes combineren goed met de honing-mosterdressing. Dit is een lekkere en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, mosterd, honing en citroensap. Het heeft een goede balans van de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur.
Rechtstreeks van de boer of zelf kweken
Wil je ook genieten van groenten en fruit uit eigen tuin? Postelein en bieten kweek je makkelijk zelf in een moestuinbak.
Of kijk eens bij jou in de buurt of je rechtstreeks van de boer kunt inkopen of misschien zit er wel een pluktuin waar je een groenteabonnement kunt afnemen. Het aantal biologische boeren met een eigen verkoopkanaal groeit gestaag in Nederland.
Winterpostelein
To start a garden is to believe in tomorrow
Audrey Hepburn
Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas
Ingrediënten
- 2 gekookte rode bieten of 4 kleine rode bieten
- 2 handen postelein, gewassen
- 40 gram zachte geietenkaas of vegan kaas
- 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
- 1 eetlepel honing-mosterddressing recept honing-mosterddressing
- Peper en zout
Instructies
- Schil de rode bieten en snijd in dunne plakken.
- Verdeel de plakken biet over twee borden en maak een ronde vorm.
- Verdeel de postelein over de bietjes.
- Giet wat honing-mosterd dressing over de postelein en de bietjes.
- Verdeel de geitenkaas en de zonnebloempitten over de carapccio.
- Breng op smaak met peper en zout.
Ook lekker en gezond
Koolrabi salade met appel en zachte geitenkaas
Koolrabi is lekker fris om rauw op te knabbelen, maar je kan er ook een heerlijke frisse salade van...
Aspergesoep met lente-ui
Wist je dat je van het kooknat van de asperges en de schillen een fantastische gebonden aspergesoep...
Mango feta salade
Salade van lollo rossa met lolla bionda sla, mango, mandarijn, komkommer en feta met een honing-citr...
Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook
Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook. Heer...
Pastasalade met ei, zwarte olijven en een dille yoghurtdressing
Maak van je restje pasta een lekker en gezonde lunch salade zoals deze salade met tomaat, komkommer,...