Salade van zwarte rijst met doperwten en een Aziatisch tintje. Heerlijk met de sojadressing, rode peper, sesamzaadjes en verse munt. Lekker en boordevol vezels en vitamines.
Zwarte rijst is vezelrijk, zoet en nootachtig van structuur. Heerlijk om salades van te maken of een roerbak gerecht. In de Aziatische keuken worden er ook desserts van gemaakt.
Detail van de zwarte rijstsalade met doperwten. Heerlijk met de sojadressing, rode peper, sesamzaadjes en verse munt. Foto: Bart McLeod
Wat is zwarte rijst?
Zwarte rijst. Door de zogenaamde anthocyanen, natuurlijke kleurstoffen die ook rode kool en herfstbladeren zitten, kleurt deze biologische rijst zwart tot paars. Zwarte rijst is een volkoren rijstsoort. Het bevat veel vezels, vult het net als bruine rijst langer en is de smaak nootachtig. Bron: odin
Zwarte rijst salade met doperwten en een Aziatische tint
Salade van zwarte rijst met doperwten en een Aziatisch tintje. Heerlijk met de sojadressing, rode peper, sesamzaadjes en verse munt. Lekker en boordevol vezels en vitamines.