Koken met Gabie

Zalm uit de oven met een marinade van tijm

Zalm uit de oven met een marinade van tijm

in Diner, Recepten 13 december 2016
Zalm kan niet vers genoeg zijn en als de zalm echt vers is dan kun je hem heerlijke medium bakken in de oven. Met dit recept wordt de zalm extra zacht van smaak. Lekker, gezond en makkelijk!
 
Betere concentratie met zalm

Voor een betere concentratie kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Zalm bevat veel omega3, een onverzadigd vet dat helpt om je beter te kunnen concentreren. Zalm bevat ook vitamine A en D. Vitamine D heb je in de winter extra nodig in je voeding. Je kunt het nu te weinig uit het zonlicht halen.

Licht verteerbaar en toch voedzaam

Met zalm maak je ook nog eens makkelijk een lichte en gezonde maaltijd. Als je een vol programma hebt, kun je beter zorgen voor licht verteerbaar eten met zoveel mogelijk goede voedingsstoffen. Je lichaam en geest krijgen dan wat het nodig heeft, maar is minder druk met de spijsvertering.

Kies voor duurzame en verantwoorde vis

Gebruik de viswijzer om te kiezen voor duurzame en verantwoorde vis. Op de viswijzer vind je ook welke zalm je het beste kan kiezen. Goede vis  is niet overbevist of wordt zorgvuldig gekweekt, met minimale schade aan de natuur.

Zalm met krieltjes en paprika uit de oven met een marinade van tijm

 
  • 2 moten zalm
  • 1 paprika
  • 1 sjalotje
  • 10 cherry tomaatjes
  • 100 gram gewassen krieltjes

Voor de marinade:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Peper en zout
  • Handvol tijm
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Meng de ingrediënten voor de marinade. Houd iets tijm achter. Laat de zalm ca 20 minuten marineren. Kook de gewassen krieltjes beetgaar. Snijd de gewassen en schoongemaakte paprika in mooie repen en halveer de cherry tomaatjes. Snipper het sjalotje. Halveer de beetgare krieltjes. Leg de zalmmoten in een ovenschaal. Leg daar omheen de groenten en de krieltjes. Giet de marinade over alles uit.

  3. Bak de zalm in ca 20 minuten in de oven gaar. Is de zalm supervers kun je de zalm ook medium bakken, de paprika blijft dan net iets knapperig.

  4. Breng op smaak met peper, zout en de achtergehouden tijm.

 
Hoofdgerecht

Probeer ook eens …

De  zalmsalade met granaatappel, die je ook nog eens makkelijk mee kan nemen naar je werk of naar school.