Stoofperen
Ik hou van tradities. Jij ook? Bij het kerstdiner horen voor mij stoofpeertjes.
De stoofperen zijn gestoofd in een beetje druivensap met kaneel, kruidnagel, suiker en een citroenschilletje. Daarna heb ik het sap een beetje ingekookt. Nu geduld tot ik mag uitdelen en proeven.
Stoofperen
Ingrediënten
- 8 stoofperen
- 100 ml rode druivensap
- 300 ml water
- 1 kaneelstokje
- 50 gram rietsuiker
Instructies
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
- Zet de peren in een pan die ruim genoeg is en giet het rode druivensap en het water erbij.
- Voeg kaneel en suiker toe.
- Breng zachtjes aan de kook met de deksel op de pan. Laat de peren ongeveer 2 uur stoven.
- Zijn ze mooi van kleur? Haal de peren uit de pan, verwijder de kaneelstok.
- Dik eventueel het sap nog in tot. Je kan het ook nog wat binden met wat met aardappelmeel.
Meer dips & spreads
Zwarte bessenjam met appel
Zwarte bessenjam met appel. Persoonlijk vind ik de zwarte bes puur te sterk van smaak, maar verwerkt...
Geroosterde aubergine dip met tahin
Dit is een heerlijke geroosterde aubergine dip voor als je eens wat anders op je brood wilt of lekke...
Knoflooksaus yoghurt
Maak van Griekse yoghurt een lekkere en gezonde knoflook yoghurtsaus met knoflook, bieslook en peter...
Quacamole
Quacamole mag eigenlijk niet ontbreken bij je recepten. Quacamole is niet alleen lekker om in te di...
Kruisbessen jam met vlierbloesem of framboos
Vandaag was het tijd om de kruisbessen te oogsten en er jam van te maken. Om de kruisbessen jam net...