Spinazietaartje met tomaat en zonnebloempitten
Deze hartige taart is heerlijk in kleine puntjes bij de borrel, maar ook een lekkere en gezonde lunch. Koud smaakt de taart goed, maar warm net iets lekkerder. Houd je van pit voeg dan extra mosterd toe en voor nog meer smaak wat oude kaas.
Spinazietaartje met tomaat en zonnebloempitten
Ingrediënten
- 250 gram spinazie
- 1 sjalotje
- 10 cherry tomaatjes
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepels witte balsamico azijn
- 5 eieren
- 40 ml biologische melk
- 2 eetlepels speltmeel
- 2 theelepels nootmuskaat
- peper en zout
- olijfolie of kokosolie
Instructies
- Was de spinazie en tomaatjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Snipper het uitje. Fruit het uitje in de olie. Voeg tomaat en spinazie toe. Laat de spinazie iets slinken. Zet de pan van het vuur. Voeg de mosterd en azijn toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de eieren met de melk en het meel. Voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe.
- Doe het groente mengsel in een bakvorm. Giet het eiermengsel eroverheen.
- Zet 20-30 minuten in de oven op 200 graden. De hartige taart is klaar als het ei stevig is.
Notities
Tips:
- Voeg 50 gram oude kaas toe aan het eiermengsel
- Maak kleine taartjes in een muffinvorm
Lijkt je dit een lekker recept help het dan te verspreiden door het te delen. Ga je het recept maken? Dan vind ik het leuk als je een reactie achterlaat.