Salade rivierkreeftjes met basilicum
Geïnspireerd door het recept voor een salade van garnalen van Francesca Kookt maakte ik dit weekend deze salade van rivierkreeftjes. Extra lekker met verse basilicum. Basilicum laat zich goed combineren met vis en schaaldieren en geeft een heerlijke zomerse smaak. Je mag aardig wat basilicum blaadjes toevoegen aan de salade. De dressing heb ik gemaakt van een goede witte balsamico azijn. De soort azijn maakt veel uit voor de smaak van de dressing en dus ook voor de salade.
Wist je dat rivierkreeftjes gevangen worden in de polder en net als vis omega 3 vetzuren bevat?
Salade rivierkreeftjes met basilicum
Ingrediënten
- Rivierkreeftjes
- 1 rode of gele paprika
- 1 teentje knoflook
- handvol basilicum blaadjes
- verse sla
Dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap of witte balsamico azijn
Instructies
- Bak 1 teentje knoflook in olijfolie, voeg in stukken gesneden paprika toe, bak tot de paprika iets zacht is geworden, voeg de rivierkreeftjes toe.
- Meng apart de ingrediënten van de dressing.
- Mix alles door elkaar met sla en verse basilicum.