Rode linzen paprikasoep met garnalen
Lekkere kruidige soep van rode linzen en geroosterde paprika met garnalen. Deze soep is simpel te maken en lekker.
Soep van geroosterde groenten is echt zo lekker! Je kan groenten vooraf met of zonder kruiden in de oven roosteren, maar bij deze paprikasoep rooster ik de paprika in een gasvlam.
Koken uit de voorraadkast
Heb jij ook van die dagen dat de koelkast leeg is, je laat thuis bent en geen zin meer hebt om een boodschap te doen. Dan is eten uit de voorraadkast ideaal.
Bij ons in de voorraadkast staan meestal geroosterde paprika in pot en rode linzen. Verse ui, rode peper en knoflook heb ik altijd in huis. Dus maak ik deze kruidige voedzame soep. Lekker met garnalen en een broodje kruidenboter.
Toch liever verse paprika’s?
In plaats van de paprika uit pot kun je natuurlijk ook zelf verse paprika’s roosteren en ja dat komt de smaak zeker ten goede.
Paprika roosteren
Essentieel in dit recept is dat je paprika goed roostert. Er zijn verschillende methodes om een paprika te roosteren. Wij roosteren hem meestal in een gasvlam en doe je zo:
Paprika roosteren in een gasvlam op je gasfornuis.
- Draai met een tang de paprika rond in een kleine gasvlam.
- Rooster de paprika totdat de schil grijs/zwart geblakerd is.
- Verpak de paprika in aluminiumfolie en laat hem 10 minuten nagaren.
- Verwijder het aluminiumfolie.
- Schraap de zwarte schil van de paprika.
- Je paprika is nu heerlijk zacht, zoet met een rooksmaak.
Zelf kruidenboter maken
Kruidenboter zelf maken is zo simpel en lekker. Je kan het supersnel maken met gedroogde kruidenboter mix of met verse kruiden, bieslook, peterselie, knoflook, wat extra peper en zout. Het geheim van de lekkerste kruidenboter is een beetje dille toevoegen. Soms zie je in recepten ook wat citroensap staan. Proef eens wat jij lekkerder vindt, met of zonder citroensap?
Kies het liefst voor een goede biologische roomboter.
Het recept vind je hier.
Rode linzen paprika soep met garnalen
Ingrediënten
- 250 gram rode linzen afgespoeld
- 1 liter groenten bouillon
- 3 geroosterde punt paprika's uit pot of zelf geroosterd
- 1 rode ui geschild en gesneden
- 1 teen knoflook geschild en fijngesneden
- Halve rode peper gewassen, zaad verwijderd en fijngesneden
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel kaneel
Voor op de soep
- 20 grote garnalen
- 1 eetlepel kruidenboter kruiden
- 4 scheppen kokosyoghurt
- Klein scheutje olijfolie om mee te bakken
Serveer met
- Brood met kruidenboter of gekruide extra vièrge olie
Instructies
- Fruit de ui met de knoflook en rode peper in de soeppan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de kruiden toe en bak even mee.
- Voeg de (uitgelekte) paprika, de rode linzen en de bouillon toe.
- Breng de soep aan de kook en laat ca 25 minuten zachtjes koken.
- Bak ondertussen de garnalen in 6-7 minuten in olijfolie met de kruidenboter kruiden.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Doe de soep in een kom. Doe er een schep yoghurt op en leg er 5 garnalen in.
- Serveer met brood met kruidenboter of gekruide extra vièrge olijfolie