Chocoladebonbon met moerbeibessen
Maak je eigen heerlijke chocolade traktatie met moerbeibessen
Met dit recept maak jij je eigen redelijk verantwoorde lekkere chocolade traktatie. Je kan kiezen tussen het maken van een chocoladereep of het maken van bonbons.
Afgelopen weekend heb ik mijn eigen chocolaatjes gemaakt om bij de koffie van te smullen. Ze zijn heerlijk! Al lange tijd maakte ik zelf chocola of bonbons van cacao, maar geen enkele keer was ik helemaal tevreden. Dan was het weer te zacht, te bitter, te onduidelijk van smaak. Met dit resultaat ben ik eindelijk 100% tevreden.
Vandaag heb ik ze nog een keer voor jou gemaakt, om te controleren of het recept juist is. De smaak is weer top. Alleen jammer dat ze zo verslavend zijn. Je kan kiezen of je er een chocoladereep van maakt of bonbons.
Pure chocola bevat anti-oxidanten
De chocoladereep of bonbon is gemaakt van cacaoboter, cacaopoeder, suiker, muesli, rozijnen en moerbeibessen. Wist je dat goede eerlijke pure chocola de meeste antioxidanten bevat van alle voedingsmiddelen en ook nog eens een bron is van magnesium en calcium. De moerbeibessen bevatten vitamine C en zorgen samen met de rozijnen en de muesli voor de nodige vezels en de juiste bite.
Lekker verantwoord tussendoortje en activerend
Heerlijk om met mate van te genieten bij de koffie of thee. Let wel op dat chocola activerend en verslavend is net als koffie. Neem het mate en beter van niet als je al hyper bent.
Zoeter door….
Door de rozijnen en moerbeibessen is deze reep zoeter en minder bitter dan de gemiddelde raw chocolate recepten of repen. Ben je melkchocolade gewend dan zal het wel even wennen zijn.
Het recept is makkelijk en klaar in 10 minuten. De ingrediënten zijn te koop bij pit-pit.com en wellicht ook bij een reformwinkel in de buurt. Goedkoop is deze chocola niet, maar wel weer goedkoper dan een lovechock reep, die trouwens ook lekker is.
Chocolabonbon met moerbeibessen
Benodigde materialen
- Aluminiumfolie
- Plat bakje of siliconen bonbonvorm
Ingrediënten
- 35 gram cacaopoeder
- 70 gram cacaoboter
- 15 gram palm of rietsuiker
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- 20 moerbeien
- handje rozijnen
- 4 eetlepels muesli
- 1 eetlepel kokosrasp
Instructies
- Leg aluminiumfolie in het bakje zodat de bodem en randen goed bedekt zijn en je over hebt om straks de chocola te bedekken. Of gebruik een siliconen bonbonvorm en vul deze met de ingrediënten.
- Verdeel 3 el muesli, de moerbeibessen en de rozijnen op het folie of in de vormpjes.
- Smelt de cacaoboter, cacao en suiker met de vanillepoeder au bain marie.
- Giet de gemolten chocola over de muesli en bessen. Strooi de overgebleven muesli en kokosrasp over de chocola.
- Zet de chocola traktatie in de koelkast om te laten harden.
- Heb je een reep gemaakt? Verwijder dan het aluminiumfolie en anders haal je de bonbons voorzichtig uit de vorm.
Heerlijk om met mate van te genieten bij de koffie of thee.
Probeer ook eens de bliss balletjes van vijgen en walnoten of de fruitbonbons van gedroogde abrikozen.