Koken met Gabie

Pompoen speltkoeken met cranberries

Pompoen speltkoeken met cranberries

in Recepten, Zoet & Hartig 13 oktober 2024

Wat een heerlijke stevige koeken met haver en cranberries. Er zit nauwelijks suiker in. Je kan er daardoor ook prima mee ontbijten of lunchen.

Pompoen speltkoeken met cranberries

Wat een heerlijke stevige koeken met haver en cranberries. Er zit nauwelijks suiker in. Je kan er daardoor ook prima mee ontbijten of lunchen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 grote koeken

Ingrediënten
  

  • 200 gram volkoren spelt
  • 200 gram pompoenpuree
  • 30 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 handjes cranberries
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 40 gram havervlokken
  • 1 dessertlepel ceylon kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snuf zeezout
  • havermout en zonnebloempitten om de koeken mee te versieren

Instructies
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  • Doe alle ingrediënten in een kom. Klop met een grote vork door elkaar tot een dik beslag. Is het beslag nog te dun dan voeg je wat mee toe.
  • Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier.
  • Vorm met een ijslepel 10 koeken. Druk ze een beetje plat met de achterkant van een lepel.
  • Versier de koeken met havermout en zonnebloempitten.
  • Bak de koeken 25 minuten in de oven totdat ze aan de buitenkant knapperig zijn en goudbruin.
Trefwoord koek, Pompoen, spelt

Meer zoet & hartig