Koken met Gabie

Pita Marokaanse kip

Pita Marokaanse kip

in Diner, Recepten 13 oktober 2024

Pita met Marokaanse kip maak je toch zelf!  Het is al snel lekkerder, puurder en gezonder en ook nog eens goedkoper!

De kruidenmix vervang je door een goede Ras El Hanout kruidenmix zonder toevoegingen zoals zout, conserveringsmiddelen of verdikkingsmiddelen. 

Ras El Hanout

Ras El Hanout is een heerlijke mix van minimaal 12 (typisch marokaanse) kruiden zoals gember, kaneel, munt, kardemom en komijn. Kardemon is onmisbaar in de Marokaanse keuken. Het wordt zowel  toegevoegd aan zoete lekkernijen als aan vleesgerechten.

Pita Marokaanse kip

Pita met Marokaanse kip maak je toch zelf!  Het is al snel lekkerder, puurder en gezonder en ook nog eens goedkoper!
De kruidenmix vervang je door een goede Ras El Hanout kruidenmix zonder toevoegingen zoals zout, conserveringsmiddelen of verdikkingsmiddelen. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram kipfilet (biologisch)
  • 1 rode paprika
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 1 klein rood pepertje
  • 2 theelepels Ras el Hanout * Ras El Hanout is een Marokkaanse kruidenmix o.a. verkrijgbaar van Jonnie Boer Kruiden.
  • peper en Zout
  • olijfolie
  • Pita-broodjes

Voor de knoflook yoghurtsaus

  • 150 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde dille of 1 el verse dille
  • 4 takjes peterselie
  • kruidenzout
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Snipper de ui grof en snij de paprika en de appel in blokjes. Snij het pepertje fijn. Snij vervolgens de kipfilet in blokjes. Maak in een grote kom een ‘marinade’ met drie  eetlepels olie, twee volle theelepels Ras el Hanout en peper en zout. Voeg de kipblokjes hier aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat het 8 à 10 min. marineren.
  • Verhit een koekenpan of wok met een klein beetje olijfolie. Bak hierin de gemarineerde kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de ui , peper en de paprikablokjes toe en bak deze 5 min. mee. Voeg als laatste de appelblokjes toe en verhit deze kort mee.
  • Knip de verse kruiden fijn. Snij het knoflookteentje heel fijn. Meng in een schaaltje de 150 ml yoghurt met de peterselie, dille, knoflook en 1 el olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Besmeer de Dürüm-broodjes met een deel van de yoghurtsaus, verdeel er wat kipmengsel over en rol ze op. Serveer de rest van de yoghurtsaus apart bij de Dürüm-broodjes.

Notities

Tips:
  • Lekker met een komkommersalade met de yoghurtsaus.
  • Als je een biologische appel gebruikt kun je de schil gerust laten zitten.
  • Voeg  cherry tomaatjes of blokjes courgette toe en bak deze 2 min. mee.
  • Last van knoflooklucht: eet een kardemomzaadje na afloop.
Dit gerecht is ook lekker in een wrap, volkoren pannenkoek of op Turks brood
Trefwoord kip, Pita, ras el hanout

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept