Pita Marokaanse kip
Pita met Marokaanse kip maak je toch zelf! Het is al snel lekkerder, puurder en gezonder en ook nog eens goedkoper!
De kruidenmix vervang je door een goede Ras El Hanout kruidenmix zonder toevoegingen zoals zout, conserveringsmiddelen of verdikkingsmiddelen.
Ras El Hanout
Ras El Hanout is een heerlijke mix van minimaal 12 (typisch marokaanse) kruiden zoals gember, kaneel, munt, kardemom en komijn. Kardemon is onmisbaar in de Marokaanse keuken. Het wordt zowel toegevoegd aan zoete lekkernijen als aan vleesgerechten.
Pita Marokaanse kip
Pita met Marokaanse kip maak je toch zelf! Het is al snel lekkerder, puurder en gezonder en ook nog eens goedkoper!De kruidenmix vervang je door een goede Ras El Hanout kruidenmix zonder toevoegingen zoals zout, conserveringsmiddelen of verdikkingsmiddelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet (biologisch)
- 1 rode paprika
- 1 appel
- 1 ui
- 1 klein rood pepertje
- 2 theelepels Ras el Hanout * Ras El Hanout is een Marokkaanse kruidenmix o.a. verkrijgbaar van Jonnie Boer Kruiden.
- peper en Zout
- olijfolie
- Pita-broodjes
Voor de knoflook yoghurtsaus
- 150 ml yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde dille of 1 el verse dille
- 4 takjes peterselie
- kruidenzout
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Snipper de ui grof en snij de paprika en de appel in blokjes. Snij het pepertje fijn. Snij vervolgens de kipfilet in blokjes. Maak in een grote kom een ‘marinade’ met drie eetlepels olie, twee volle theelepels Ras el Hanout en peper en zout. Voeg de kipblokjes hier aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat het 8 à 10 min. marineren.
- Verhit een koekenpan of wok met een klein beetje olijfolie. Bak hierin de gemarineerde kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de ui , peper en de paprikablokjes toe en bak deze 5 min. mee. Voeg als laatste de appelblokjes toe en verhit deze kort mee.
- Knip de verse kruiden fijn. Snij het knoflookteentje heel fijn. Meng in een schaaltje de 150 ml yoghurt met de peterselie, dille, knoflook en 1 el olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Besmeer de Dürüm-broodjes met een deel van de yoghurtsaus, verdeel er wat kipmengsel over en rol ze op. Serveer de rest van de yoghurtsaus apart bij de Dürüm-broodjes.
Notities
Tips:
- Lekker met een komkommersalade met de yoghurtsaus.
- Als je een biologische appel gebruikt kun je de schil gerust laten zitten.
- Voeg cherry tomaatjes of blokjes courgette toe en bak deze 2 min. mee.
- Last van knoflooklucht: eet een kardemomzaadje na afloop.
Trefwoord kip, Pita, ras el hanout