Koken met Gabie

Recepten

Cheesecake bosvruchten

28 februari 2016

Cheesecake, een heerlijk dessert voor het weekend. Ben jij ook zo dol op cheesecake? Een cursist tipte ons met heerlijke recepten voor een gezonde cheesecake. Ik koos zelf voor een volle biologische yoghurt uit de streek en maakte deze variant met bosvruchten.

Gezonde (ontbijt)pannenkoeken

20 januari 2016

De Pannenkoek wordt vaak gezien als een ongezonde (feest)maaltijd. Feest is terecht, maar ongezond? Met dit goede recept bevat een pannenkoek bouwstoffen, vitamines en mineralen, die een kind in de groei goed kan gebruiken.

Chai latte is heerlijk verwarmend

11 november 2015

Zelf echte Chai thee maken heb ik geleerd van Jeske Alblas van Centrum Yes in Schaarsbergen. De basis is water, melk, kruiden en wat suiker. Chai thee ruikt heerlijk en als je het proeft wordt je overvallen door een enorm gevoel van genot en warmte.

Mexicaans: Chili Con Carne

6 oktober 2015

Wat doe jij met restjes groente? Vandaag heb ik stukje prei, paprika, bataat en een stukje aubergine bij de Chili Con Carne gedaan. Chili Con Carne kun je leuk serveren met een wrap of tortilla. Extra lekker met wat volle yoghurt en sla of een quacamole.

Kruidige vega Chili

6 oktober 2015

Altijd vlees is niet nodig en Chili kan je juist ook heel goed vegetarisch koken. Met dit recept mis je het vlees niet. De verschillende groenten zorgen voor een afwisseling in smaak en de kruiden geven een pittige Mexicaanse smaak.

Avocado-sinaasappel salade

12 augustus 2015

Lekker een salade van avocado en sinaasappel. Een mooi lunchgerecht, bijgerecht of tussendoortje. Met deze salade krijg je voor langere tijd nieuwe energie. Heerlijk met de honing-mosterd dressing. De garnering met pitten en zaden zorgt voor een extra bite.

Mungbonen in plaats van rijst!

14 april 2015

Mungboon is een eiwitrijke voedzame boon, die ook nog eens helpt om te ontgiften. Ik gebruik deze boon steeds vaker. Dan wel ontkiemd als taugé, heerlijk als garnering, in een Ayurvedische soep of als bijgerecht.

Rabarber-frambozen compote

16 juni 2014

Vanavond had ik een heel klein beetje rabarber uit de moestuin. Wat doe je daarmee? Ik heb er een compote van gemaakt met appel en frambozen, gezoet met honing en echte vanille. Warm smaakt het heerlijk met ijs, bijvoorbeeld zelfgemaakt yoghurt ijs.