Koken met Gabie

Koffie dessert met mascarpone

Koffie dessert met mascarpone

in Recepten, Zoet & Hartig 20 november 2022

Op zoek naar een heerlijk, snel, makkelijk dessert en hou je van koffie? Dit toetje is in een handomdraai klaar en misstaat niet op een gezellig avondje met familie of vrienden. Het is geïnspireerd op de klassieke tiramisu, maar dan veel simpeler.

Bij een gezonde leefstijl

mag er heus wel eens gesnoept worden.

Snoepen past dat in een gezonde leefstijl?

Meestal bevatten snoep, taart en cake alleen maar lege calorieën. Een lege calorie is een benaming voor iets dat veel energie levert (doordat het veel kcal bevat), maar verder weinig voedingsstoffen heeft. Je hebt snoep dus niet nodig, maar dat zegt niet dat je er niet af en toe heerlijk van mag genieten, ook in een gezonde leefstijl.

Als je met mate snoept, voldoende beweegt waarbij je de calorieën verbrand en zorgt dat je de voor jou alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt dan is dat taartje waar je van geniet helemaal prima. Wist je dat van het genieten gelukshormonen aanmaakt? Dat is meteen wel het risico van snoepen. Je wordt beloond met een fijn gevoel waardoor je naar meer en vaker naar zoet kan gaan verlangen. Zorg daarom dat je met lekkere en gezonde voeding ook beloond wordt. Kijk eens verder op deze site hoe je gezond en lekker kan koken of kom een keer naar een kookworkshop.  Zorg ook elke dag voor genoeg gelukshormonen door bijvoorbeeld te bewegen, te lachen, te knuffelen, de natuur in te gaan en datgene te doen waar jij blij van wordt.

Koffie dessert met mascarpone

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Nagerecht
Porties 3 personen

Benodigde materialen

  • 3 dessert glazen

Ingrediënten
  

  • 1 kopje sterke koffie je lekkerste koffie
  • 125 gram mascarpone
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 dessertlepel vloeibare honing biologische koudgeslingerd
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 6 koekjes bastogne, lange vinger, choco chip
  • stuk chocola

Instructies
 

  • Verdeel en verkruimel 3 koekjes over de glazen.
  • Verdeel 3/4 van de koffie over de koekjes.
  • Meng de mascarpone met de yoghurt, honing, vanille extract en poedersuiker.
  • Schep een volle eetlepel mascarpone mengsel op de koekjes met koffie.
  • Verdeel en verkruimel de andere 3 koekjes over de glazen.
  • Verdeel de koffie over de glazen.
  • Verdeel het mascarpone mengsel over de glazen.
  • Rasp of maak kleine stukjes van het de chocola en verdeel dit over de glazen.
  • Zet het dessert 3 uur in de koelkast (zo koud mogelijk).

Ook lekker om te bakken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept