Knolselderij frietjes met paprika knoflook smaak
Omdat groente ook lekker mag zijn!
Deze knolselderij frietjes met paprika en knoflook zijn wel erg lekker, of je ze nu als lunch, avondeten of tussendoortje eet. De frietjes zijn heerlijk om te dippen in de zelf gemaakte knoflook yoghurtsaus of tomatensaus.
Knolselderij
Knolselderij – Als kale knikker met grillig wortelgestel niet moeder aarde haar mooiste, maar wel barstensvol aroma en smaak.
Zo grof en rond van buiten, zo verfijnd de smaak en veelzijdig de culinaire mogelijkheden, binnen de categorie winterse kost.
Voor gebruik
De smaak van de knol is milder dan van de andere selderijsoorten. Voor gebruik het kronkelige wortelstelsel met eventuele grond wegsnijden en de knolselder wassen. De schil met de dunschiller verwijderen, oneffenheden uitsteken en de knolselder in blokjes snijden. Als je de gesneden knolselder niet direct verwerkt, doe het dan in koud water tegen bruinkleuring.
De oogst
De oogst van knolselderij begint tegenwoordig al in de zomer. De knolselders die vers van het land komen, worden met loof geoogst en geleverd. Knolselderij wordt vanaf november tot in het vroege voorjaar bewaard in de koelcel van de teler en is al die tijd verkrijgbaar. Knolselder leveren we alleen van eigen bodem. Zo blijft het een echte seizoensgroente.
Bron: Hofweb Biologisch, direct van de boer.
Nog even dan die wintergroenten, nog even tot het lente is en nieuwe oogst.
Knolselderij frietjes met paprika en knoflook smaak
Ingrediënten
- 1 kleine knolselderij, geschild gewassen en in dikke frieten gesneden.
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de knolselderij frieten in een grote kom.
- Voeg de olie en de kruiden toe en schud door de frieten heen.
- Leg de knolselderij frieten op een ingevette bakplaat of bakpapier.
- Bak de knolselderij frieten 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met bijvoorbeeld knoflook yoghurtsaus of tomatensaus.
Ook lekker en gezond
Avocado-sinaasappel salade
Lekker een salade van avocado en sinaasappel. Een mooi lunchgerecht, bijgerecht of tussendoortje. Me...
Gekarameliseerde wortels gestoofd in madeira met een oosters tintje
Ben jij ook zo dol op Aziatische smaken met sojasaus en sesamzaadjes en dan het liefst ook nog stick...
Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas
Feestelijk, lekker en gezond is deze bietencarpaccio met winterpostelein, honing-mosterd dressing, g...
Tuinbonen salade met bonenkruid en geroosterde paprika
Reikhalzend kijk ik elk jaar uit naar de nieuwe oogst tuinbonen om deze salade te maken met geraspte...
Mosterdsoep van knolselderij met walnoten of spekjes
Bij een goede soep hoort wat mij betreft een goede passende topping. Wat kies jij bij deze mosterdso...