Fruit chocolade bonbons met een vleugje sinaasappel
Met een vleugje sinaasappel!
Bonbons van gedroogd fruit zijn leuk om te maken, op te trakteren of om cadeau te geven. Je kan variëren met het fruit, de pitten, zaden of noten en naar smaak kaneel of cacao toevoegen.
Deze abrikozenbonbons met cacao en een vleugje sinaasappel zijn erg lekker bij de koffie. Een relatief gezond tussendoortje door de vezels, vitamines, mineralen en natuurlijke suikers. Let op het zijn caloriebommetjes! Dus ook met deze bonbon met mate volop genieten.
Fruit chocolade bonbons met een vleugje sinaasappel
Benodigde materialen
- 1 Keukenmachine
Ingrediënten
- 10 bij voorkeur ongezwavelde abrikozen
- handje cranberry’s
- klein beetje rasp van een biologische sinaasappel
- 3 eetlepels cacao
- 1 dessertlepel honing
Instructies
- Doe de abrikozen, een beetje van de cacao, de cranberry’s, de sinaasappelrasp en de honing in een keukenmachine. Blender tot een mooie consistentie met net nog stukjes van het fruit.
- Doe het mengsel in een kom. Kneed en rol ca 8-10 balletjes van het mengsel.
- Doe de cacao in een kom of verdeel op een bord. Rol de balletjes door de cacao.
- Zet de balletjes in de koelkast en laat ze stevig worden.
Notities
Maak van de cacaopoeder een heerlijke warme chocolademelk. Doe de cacao in een mok, voeg er 1-2 eetlepels (plantaardige)melk aan toe. Roer hier een glad papje van. Maak 150 ml (plantaardige) melk warm en klop schuimend. Voeg al roerend de (plantaardige)melk toe aan de cacao.
Probeer ook eens de bliss balletjes van vijgen of eigenlijk gewoon vijgen bonbons met limoenrasp.
Geniet van deze natuurlijke zoete snack, maar wel mate!